Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καιρός – Αρναούτογλου: Πότε πέφτει απότομα η θερμοκρασία
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός – Αρναούτογλου: Πότε πέφτει απότομα η θερμοκρασία

Καιρός - Αρναούτογλου: Η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου

Ο Σεπτέμβριος θα φύγει με καλοκαιρινές θερμοκρασίες, όμως οι πρώτες ημέρες του Οκτώβρη επιφυλάσσουν κρύο, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου. Όπως ανέφερε στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ η θερμοκρασία θα σκαρφαλώσει ακόμη και στους 34 με 35 βαθμούς το Σάββατο (1/10), με την υγρασία -λόγω των νοτιάδων- να είναι έντονη. Ωστόσο, από την Κυριακή (2/10) και από τα βόρεια θα ξεκινήσει σιγά-σιγά η πτώση της θερμοκρασίας καθώς οι βοριάδες θα απομακρύνουν και την υγρασία. Από τις 3 με 4 Οκτωβρίου όμως ο καιρός θα αλλάξει και θα θυμίζει κανονικό φθινόπωρο. Όπως σημείωσε ο Σάκης Αρναούτογλου αναμένεται η θερμοκρασία να πέσει αισθητά, καθώς έρχεται μία κρύα μάζα από τη βόρεια Ευρώπη και θα ρίξει τον υδράργυρο από βορρά προς νότο.

Θα επιμείνουν μέχρι την Πέμπτη οι βροχές

Για λίγη ώρα ακόμη θα συνεχιστούν οι τοπικές καταιγίδες στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα, ευτυχώς όμως με πλήρη εξασθένηση μες στη νύχτα, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου. Βεβαίως, και το διήμερο Τετάρτη και Πέμπτη δεν θα λείψουν οι τοπικές βροχές στη χώρα, δεν εμπνέουν όμως καμία ανησυχία οι εντάσεις τους. Παράλληλα, θα απολαύσουμε και περισσότερο ήλιο. Όσο για τους ανέμους, ο νοτιάς είναι ακόμη εδώ, χαρίζοντας ήπιες θερμοκρασίες. Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη στη δυτική Ελλάδα, το ανατολικό Αιγαίο, τοπικά και στην Κρήτη ο καιρός θα είναι άστατος με παροδικές βροχές και λίγες πρόσκαιρες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε αραιές νεφώσεις, αλλά και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι νότιοι 4 με 5 και στο νοτιοδυτικό Αιγαίο 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στη βορειοδυτική Ελλάδα τους 24 με 26 βαθμούς, έως 28 με 30 στις υπόλοιπες περιοχές. Στην Αττική περιμένουμε λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι δυτικοι-νοτιοδυτικοι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 30 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι γενικά ασθενείς. Η θερμοκρασία από 15 έως 27 βαθμούς. Την Πέμπτη κάποιες βροχές θα επιμείνουν κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο, χωρίς όμως ανησυχητικές εντάσεις. Οι νοτιάδες δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τοπικά και τους 30 βαθμούς.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις