Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Face control του τρόμου στο… Πανεπιστήμιο
ΕΛΛΑΔΑ

Face control του τρόμου στο… Πανεπιστήμιο

Αδιανόητα στοιχεία στο φως

Δεν το χωρά ο νους του ανθρώπου αυτό που αποκαλύφθηκε από την αστυνομική έρευνα στην πανεπιστημιούπολη. Οι σκληροί, αδυσώπητοι κακοποιοί που συντόνιζαν τις τρεις συμμορίες κακοποιών, είχαν εγκαταστήσει τμήμα ενόπλων… φρουρών (!!!) στις εισόδους της Σχολής και των παλαιών φοιτητικών εστιών και έκαναν face control (!), σε φοιτητές, που εισέρχονταν για να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους…

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Το έκαναν καθώς θεωρούσαν ότι οι χώροι της πανεπιστημιούπολης ήταν δικό τους άντρο και οι έλεγχοι στους οποίους προχωρούσαν γίνονταν γιατί οι αρχηγοί των τριών συμμοριών φοβούνταν μήπως μπει κάποιος αστυνομικός με πολιτικά, παριστάνοντας τον φοιτητή!

Πάνω σ’ αυτή τη διαδικασία, αναφέρουν αστυνομικοί, συνέβησαν πολλά δραματικά γεγονότα, καθώς μέχρι χτύπησαν και κόλλησαν τις κάνες των όπλων τους πάνω στα κεφάλια φοιτητών, που είχαν θεωρηθεί «ύποπτοι» από τους κακοποιούς, που αντιδρούσαν στους ελέγχους, αντιλαμβανόμενοι ότι αυτοί που είχαν συστηθεί ως αστυνομικοί, δεν ήταν τέτοιοι αλλά κοινοί κακοποιοί. Πολλοί από τους φοιτητές με τις καταθέσεις που έχουν δώσει στην αστυνομία συγκλονίζουν για όσα εξωπραγματικά και απίστευτα συνέβαιναν μέσα στην πανεπιστημιούπολη η οποία είχε ουσιαστικά καταληφθεί από τους πολυάριθμους σκληρούς κακοποιούς, που επιδίδονταν σε ληστείες, κλοπές και διακίνηση ναρκωτικών. Για το σοκαριστικό αυτό θέμα, που αγγίζει τον φοιτητικό κόσμο, τους γονείς και την πανεπιστημιακή κοινότητα, μίλησε κατά την επίσημη παρουσία της υπόθεσης η εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου της ΕΛ.Ας, Αστυνόμος Κωνσταντία Δημογλίδου:

Άτυπο Face control

«Είχαν αναπτύξει», είπε «σύστημα ελέγχου για την είσοδο ατόμων εντός του χώρου της Πανεπιστημιούπολης, εγκαθιστώντας στα σημεία εισόδου ένοπλα μέλη της συμμορίας, τα οποία διενεργούσαν άτυπο face control και ελέγχοντας άγνωστα ή ύποπτα σε αυτούς άτομα μη διστάζοντας να προτείνουν τα όπλα τους κατά τον έλεγχο».

Σύμφωνα με τις δηλώσεις των αρμόδιων αξιωματικών, κατά την επιχείρηση συνελήφθησαν τελικά 32 μέλη των συμμοριών, μεταξύ των οποίων και τα αρχηγικά, ενώ ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή τους στη διάπραξη, τουλάχιστον 29 ληστειών, καθώς και σε πλήθος συναλλαγών διακίνησης ναρκωτικών ουσιών έχοντας ως έδρα και ορμητήριο τις φοιτητικές εστίες.

Στο πλαίσιο ερευνών που πραγματοποιήθηκαν, σε οικίες, καταστήματα και χώρους αποθήκευσης συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

· 4 αυτοκίνητα,

· 2 πιστόλια,

· 4 γεμιστήρες,

· 67 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,

· πτυσσόμενα μεταλλικά γκλοπ και σουγιάδες,

· πλήρης εξοπλισμός από 2 εξοπλισμένα εργαστήρια για την παραγωγή κάνναβης υδροπονικής προέλευσης,

· 2.770,28 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,

· 218,77 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα),

· 42,27 γραμμάρια κοκαΐνης,

· 7.515 ευρώ και

· εξοπλισμός για επεξεργασία – παρασκευή κατεργασμένης κάνναβης (πρέσα).

Αφετηρία για ληστείες

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της συγκεκριμένης συμμορίας δραστηριοποιούνταν παραπάνω από ένα χρόνο και χρησιμοποιούσαν τις φοιτητικές εστίες της Πολυτεχνειούπολης στην περιοχή του Ζωγράφου Αττικής ως σημείο αφετηρίας για τη διάπραξη ληστειών καθώς και για το σχεδιασμό αυτών, ως χώρο αποθήκευσης κλοπιμαίων, οπλισμού, ναρκωτικών ουσιών, ως χώρο επιμερισμού και διακίνησης των ναρκωτικών, ως χώρο στάθμευσης των οχημάτων που χρησιμοποιούσαν για τις έκνομες ενέργειες. Η Πολυτεχνειούπολη αποτελούσε πέραν από τον χώρο αφετηρίας και το χώρο διαφυγής, καθώς εκεί κατέφευγαν για να αποφύγουν την σύλληψη.

Η συγκεκριμένη συμμορία ακολουθούσε την εξής μεθοδολογία δράσης:

· Διέπρατταν τις ένοπλες ληστείες έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με μάσκες full face και γάντια, ώστε να αποφευχθεί η ταυτοποίηση τους από τις Αρχές.

· Διέθεταν οπλισμό όπως πυροβόλα όπλα και μαχαίρια, τα οποία μάλιστα προέβαλαν σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης για επίδειξη ισχύος, ενώ βρίσκονταν σε ετοιμότητα για να τα χρησιμοποιήσουν σε ενδεχόμενη αντιπαράθεση.

· Χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συσκευές καταχωρημένες σε ονόματα ανύπαρκτων αλλοδαπών (αχυρανθρώπων).

· Χρησιμοποιούσαν για τις μεταξύ τους επικοινωνίες «επιχειρησιακές» τηλεφωνικές συσκευές (GHOST NUMBERS ) με πληθώρα τηλεφωνικών συνδέσεων, καθώς και διαδικτυακές εφαρμογές επικοινωνίας και ανταλλαγής κρυπτογραφημένων μηνυμάτων.

Από την προανακριτική έρευνα εξιχνιάστηκαν 27 περιπτώσεων ληστειών και 2 κλοπών που διαπράχθηκαν σε περιοχές πλησίον της Πολυτεχνειούπολης.

Κατά τις έρευνες που διενεργήθηκαν τόσο στο χώρο των φοιτητικών εστιών όσο και στις οικίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

· Καραμπίνα,

· πιστόλι-αεροβόλο όπλο,

· πτυσσόμενο γκλοπ και αναδιπλούμενο σουγιά,

· σιδερογροθιά-μαχαίρι,

· σιδερογροθιά,

· 20 φυσίγγια,

· αλεξίσφαιρο,

· ζυγαριά ακριβείας,

· νάιλον συσκευασία περιέχουσα άγνωστη ναρκωτική ουσία,

· μπαλακλάβα και

· δύο τρίφτες και γάντια.

Εξιχνιάστηκαν 3 περιπτώσεις ληστειών και 28 περιπτώσεις διακίνησης ναρκωτικών εντός πανεπιστημιακού χώρου, ενώ ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή τους σε υποθέσεις εμπορίας παράνομου οπλισμού και πυρομαχικών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις