Ανθυπαστυνόμος Ζωγράφου: Πώς γλίτωσε η 35χρονη από το κατσαβίδι

ΕΛΛΑΔΑ

Ανθυπαστυνόμος Ζωγράφου: Πώς γλίτωσε η 35χρονη από το κατσαβίδι

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Το κατσαβίδι, το αλεξίσφαιρο της ανθυπαστυνόμου και οι κωδικοί της συμμορίας

28.09.2022 | 19:40

Λεπτομέρειες για τις συνθήκες της επίθεσης με κατσαβίδι κατά της ανθυπαστυνόμου από τον 30χρονο Αλβανό, «αρχηγό των αρχηγών» του σκληρού κυκλώματος της Πολυτεχνειούπολης και της ένοπλης αντίδρασης της ίδιας, δόθηκαν κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασης της υπόθεσης στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Αλβανός, με τα τέσσερα εντάλματα σύλληψης σε βάρος του-ένα από αυτά η απαγωγή και ληστεία 17χρονου- κατά την διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, δεν εντοπίστηκε αρχικά μέσα στις φοιτητικές εστίες. Είχε πληροφορηθεί από συνεργούς του ότι οι αστυνομικοί είχαν κάνει έφοδο στο σπίτι του και είχαν οδηγήσει την γυναίκα του και το παιδί του στο Αστυνομικό Τμήμα Ζωγράφου. Αμέσως μόλις έμαθε την δυσάρεστη γι αυτόν εξέλιξη, λένε οι αστυνομικοί που βρέθηκαν στο σημείο, έτρεξε στην περίφραξη, σε απόσταση αναπνοής από το Αστυνομικό Τμήμα και άρχισε να… βρίζει και να εκτοξεύει… απειλές εναντίον των αστυνομικών!

Δεν επιχείρησε να διαφύγει, έξω από τις παλαιές εστίες, αλλά, όπως πιστεύουν οι αστυνομικοί, γύρισε πίσω με σκοπό να πάρει όπλα από το σημείο αποθήκευσης του οπλισμού, ίσως με σκοπό και να τα χρησιμοποιήσει όταν ερχόταν πρόσωπο με πρόσωπο με τους αστυνομικούς.

H αποχώρηση της αστυνομικού

Εκείνη τη στιγμή, η 35χρονη που ένιωσε μία ξαφνική αδιαθεσία και ζήτησε να φύγει, βγήκε την παρέλαβε με το ιδιωτικό του αυτοκίνητο ένας συνάδελφός της για να την πάει στο σπίτι της, που ήταν σε κοντινή απόσταση. Εδώ, σημειώνεται, ότι, όπως όλα δείχνουν, ήταν λανθασμένος όλος ο τρόπος αποχώρησης της αστυνομικού, καθώς η επιχείρηση μόλις ξεκινούσε και γνώριζαν όλοι ότι είχαν να αντιμετωπίσουν ένοπλους και αποφασισμένους κακοποιούς, ικανούς για το χειρότερο. Οταν λοιπόν την είδε ο 30χρονος Αλβανός κακοποιός και αντελήφθη ότι ήταν αστυνομικός, τράβηξε ένα κατσαβίδι και όρμησε πάνω της να της καταφέρει χτυπήματα μ’ αυτό.

Κάτω από τη μασχάλη

Βλέποντας ότι φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο, αποπειράθηκε να καρφώσει το αιχμηρό αντικείμενο, κάτω από την δεξιά μασχάλη της ανθυπαστυνόμου. Εκείνη, αντέδρασε, ενστικτωδώς, κατεβάζοντας το χέρι της και ο δράστης της κάρφωσε το κατσαβίδι με δύναμη στην εσωτερική και πίσω πλευρά του μπράτσου της. Η αστυνομικός αντέδρασε, τραβώντας το υπηρεσιακό της όπλο και σε νόμιμη άμυνα, τον ακινητοποίησε, πυροβολώντας τον στα πόδια, χωρίς να θέσει κανέναν άλλον σε κίνδυνο.

Η «κυρία» και τα «σκυλιά»

Στο μεταξύ , τα μέλη των τριών συμμοριών, που συνεργάζονταν στις έκνομες δραστηριότητες, είχαν εφεύρει και δικούς του κώδικες στις ηλεκτρονικές τους συνομιλίες. Ετσι, όταν ήθελαν να μιλήσουν για ποσότητες κοκαΐνης, την έλεγαν «κυρία» ή «άσπρη». Την υδροπονική κάνναβη καλής ποιότητας την αποκαλούσαν «mall», μια κωδική λέξη που πρώτη φορά άκουσαν οι αστυνομικοί. Τους τελευταίους, τους αποκαλούσαν «μαύρους» ή «σκυλιά» και έτσι, όταν αντιλαμβάνονταν περιπολίες ή παρατηρούσαν να πλησιάζει Αστυνομία, χρησιμοποιούσαν αυτούς τους κωδικούς, για να προειδοποιήσουν ο ένας τον άλλον να πάρει τα μέτρα του.

Exit mobile version