Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 14χρονη Κυριακή Λαμία: Ευθύνες σε γιατρούς αποδίδει το πόρισμα της ΕΔΕ
ΕΛΛΑΔΑ

14χρονη Κυριακή Λαμία: Ευθύνες σε γιατρούς αποδίδει το πόρισμα της ΕΔΕ

14χρονη Κυριακή Λαμία: Για εγκληματική παράλειψη κάνει λόγο η δικηγόρος που εκπροσωπεί την οικογένεια της 14χρονης Κυριακής.

Το φως της δημοσιότητας βλέπει το πόρισμα της ΕΔΕ για τον ξαφνικό θάνατο της 14χρονης Κυριακής Ζανιά τον περασμένο Δεκέμβριο στο νοσοκομείο Λαμίας. Σύμφωνα με το lamiareport, το πόρισμα “καίει” συγκεκριμένους γιατρούς, αποδίδοντάς τους ευθύνες, καθώς εάν είχαν ενεργήσει διαφορετικά, η έφηβη θα είχε σωθεί και δεν θα πέθαινε, περιμένοντας βοήθεια στο κοντέινερ του νοσοκομείου. Η δικηγόρος Σοφία Σταυράκη, που εκπροσωπεί την οικογένεια του θύματος, δήλωσε ότι τις επόμενες ημέρες αναμένονται εξελίξεις, καθώς υπήρξε “εγκληματική παράλειψη”. “Έχουμε πλέον στα χέρια μας το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, το οποίο λάβαμε στο πλαίσιο της διοικητικής διαδικασίας και όχι της ποινικής. Σύμφωνα με το πόρισμα αυτό, προκύπτουν σαφέστατες ευθύνες γιατρών του νοσοκομείου Λαμίας για τον θάνατο της 14χρονης Κυριακής Ζανιά” ανέφερε αρχικά η συνήγορος.

Πόρισμα ‘κόλαφος’

“(Οι συγκεκριμένοι γιατροί) αφενός μεν άφησαν το κορίτσι από ώρα 09:30 έως 14:00 μέσα σε ένα κοντέινερ και είχαν γνώση ενός προβληματικού καρδιογραφήματος από τις 10:30. Δεν έπραξαν τίποτε. Η δικαιοσύνη συνεχίζει την έρευνά της και εμείς έχουμε ήδη τις ιατροδικαστικές εκθέσεις των τεχνικών μας συμβούλων και στο άμεσο μέλλον θα καταθέσουμε συμπληρωματική μηνυτήρια αναφορά όπου θα προκύψουν και περαιτέρω ευθύνες ιατρών” πρόσθεσε.

“Το πόρισμα είναι κόλαφος. Αποδίδει σαφέσταση εγκληματική παράλειψη, όσον αφορά στον τρόπο αντιμετώπισης του συγκεκριμένου περιστατικού και σύντομα θα υπάρξουν σοβαρότατες εξελίξεις” κατέληξε η δικηγόρος. Το ρεπορτάζ του τοπικού site κάνει λόγο για παραπομπή του πορίσματος της ΕΔΕ στο πενταμελές Πειθαρχικό Συμβούλιο της 5ης ΥΠΕ το οποίο μπορεί να επιβάλλει στέρηση εξέλιξης στους υπεύθυνους για πενταετία ή να το παραπέμψει στο Ανώτατο Πειθαρχικό με το ερώτημα της παύσης για ένα χρόνο. Πέρα από το διοικητικό σκέλος, το πόρισμα είναι επίσης στα χέρια της Ανακρίτριας που τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ελέγξει την υπόθεση ποινικά με τα νέα στοιχεία που έχουν έρθει στη διάθεση της δικαιοσύνης, μαζί με τις πραγματογνωμοσύνες και των ιατροδικαστών που όρισε η οικογένεια.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις