Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πολυτεχνειούπολη κατάληψη: Κακοποιοί στις παλιές φοιτητικές εστίες
ΕΛΛΑΔΑ

Πολυτεχνειούπολη κατάληψη: Κακοποιοί στις παλιές φοιτητικές εστίες

Πολυτεχνειούπολη κατάληψη: Βρέθηκαν όπλα, έγιναν 22 συλλήψεις

Σε στέκι παρανομίας είχαν μετατραπεί οι παλιές φοιτητικές εστίες της Πολυτεχνειούπολης, καθώς κακοποιοί είχαν καταλάβει όλο τον 4ο όροφο, με την Αστυνομία να εντοπίζει όπλα και να προχωράει σε 22 συλλήψεις στην ευρύτερη περιοχή. Μάλιστα, ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και μια δόκιμη αστυφύλακας. Λίγο μετά τις 13:00 ολοκληρώθηκε η ευρεία επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ., η οποία ξεκίνησε στις 6 το πρωί στην Πολυτεχνειούπολη, παρουσία εισαγγελέα, σε συνδυασμό με τη διεξαγωγή ερευνών σε σπίτια υπόπτων για εγκληματικές δραστηριότητες. Η Αστυνομία προχώρησε σε 22 συλλήψεις, οι 13 στην παλιά φοιτητική εστία και 9 σε διπλανά σπίτια. Η επιχείρηση διεξήχθη διότι η Φοιτητική Εστία είχε μετατραπεί σε ορμητήριο και καταφύγιο για κακοποιούς, με ιδιαίτερα έντονη δράση -ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών- στην ευρύτερη περιοχή του Ζωγράφου, της Καισαριανής, του Βύρωνα και της Αθήνας.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν 6 ομάδες ΟΠΚΕ, 4 ομάδες της ΕΚΑΜ, ομάδες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών.

Επίθεση σε αστυνομικό και πυροβολισμοί

Στη διάρκεια της επιχείρησης, 35χρονη ανθυπαστυνόμος αισθάνθηκε αδιαθεσία και αποχώρησε. Κατά την αποχώρησή της δέχθηκε επίθεση από σεσημασμένο 30χρονο αλλοδαπό, τον οποίο τραυμάτισε κάνοντας χρήση του υπηρεσιακού της όπλου. Εις βάρος του 30χρονου εκκρεμούν 4 εντάλματα σύλληψης για ληστείες, όπλα και ναρκωτικά. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό και νοσηλεύεται φρουρούμενος. Η αστυνομικός μεταφέρθηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις