Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μεσσηνία – βρέφος 4 μηνών: Τι είπε ο πατέρας για την κακοποίηση του παιδιού του
ΕΛΛΑΔΑ

Μεσσηνία – βρέφος 4 μηνών: Τι είπε ο πατέρας για την κακοποίηση του παιδιού του

Μεσσηνία - βρέφος 4 μηνών: «Είχε κρίση κλάματος, ήμουν άπειρος, δεν ήξερα να το χειριστώ»

Προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη το πρωί στις 10:30, πήρε ο πατέρας του βρέφους που κακοποιήθηκε στην Κυπαρισσία. Υπενθυμίζεται πως το βρέφος έπεσε θύμα βάναυσης συμπεριφοράς από τον 20χρονο πατέρα του, αλβανικής καταγωγής. Σύμφωνα με την αστυνομία, όπως προέκυψε από τις μέχρι τώρα έρευνες, ο πατέρας, όση ώρα βρισκόταν μαζί με το βρέφος, λόγω απουσίας της μητέρας στην εργασία της, στην προσπάθειά του να σταματήσει το παιδί από να κλαίει, το ταρακουνούσε βίαια και το έσφιξε δυνατά, με αποτέλεσμα να φέρεται να έχει τα στοιχεία του συνδρόμου της ανατάραξης μωρού (shaken baby syndrome).

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον Alpha, ο 20χρονος αρχικά φέρεται να ισχυρίστηκε στις αστυνομικές αρχές ότι το βρέφος έπεσε από την κούνια και ότι ο ίδιος το βρήκε όταν είχε πλέον πέσει. Ο ισχυρισμός του δεν έπεισε τις αρχές, οι οποίες είχαν ήδη ενημερωθεί από το νοσοκομείο για την κατάσταση της υγείας του μωρού. Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ίδιο είπε και στη μητέρα του βρέφους. Σύμφωνα με τον συνήγορό του, πάντως, η εκδοχή του πατέρα για το περιστατικό – που υποστηρίζει και η μητέρα – είναι ότι το μωρό είχε μια κρίση με έντονο κλάμα και λόγω του ότι είναι άπειρος δεν ήξερε να διαχειριστεί την κατάσταση του βρέφους και μάλλον το κακομεταχειρίστηκε προσπαθώντας να του αλλάξει θέση. Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε και η μητέρα του άτυχου παιδιού, η οποία θα απολογηθεί επίσης την Τετάρτη, ωστόσο αφέθηκε ελεύθερη, καθώς κατηγορείται για πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματα.

Το βρέφος φέρει βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις

Οι εξετάσεις και η αξονική τομογραφία έδειξαν ότι το μωράκι φέρει βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και μώλωπες σε όλο το σώμα του. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι Αρχές εκτιμούν ότι το βρέφος έπεσε θύμα ενδοοικογενειακής βίας, ότι δεν ήταν μόνο το ταρακούνημα που ανέφερε προανακριτικά ο πατέρας, και ότι υπάρχει ιστορικό καθώς έχει βρεθεί ένας μώλωπας στο πόδι του παιδιού. Ο ίδιος φέρεται να υποστήριξε ότι είχαν πάει το μωρό για εμβόλιο και επειδή δεν καθόταν ήσυχο το έπιασε από το πόδι.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις