Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Τζεφ Μπρίτζες καρκίνος: “Ο θάνατος μου χτύπησε την πόρτα, αλλά είμαι ξανά στα πόδια μου”
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τζεφ Μπρίτζες καρκίνος: “Ο θάνατος μου χτύπησε την πόρτα, αλλά είμαι ξανά στα πόδια μου”

Τζεφ Μπρίτζες καρκίνος: Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός μίλησε για τα τελευταία δύο χρόνια

Ο Τζεφ Μπρίτζες αποκάλυψε ότι τα πάντα στη ζωή έγιναν «υπερπολύτιμα» για εκείνον, μετά τα πρόσφατα και πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπισε με την υγεία του. Ο 72χρονος διαγνώστηκε με καρκίνο στους λεμφαδένες το 2020 και νόσησε βαριά από τον κορονοϊό αποκαλύπτοντας πως γλίτωσε τον θάνατο στο παρά πέντε. Ο ηθοποιός που το 2009 κέρδισε το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου για την ταινία «Crazy Heart» πιστεύει τώρα ότι η διετής περιπέτεια που πέρασε με την υγεία του, τον βοήθησε πραγματικά να δει τη ζωή με άλλο μάτι.

«Η ζωή μου ήταν πολύ δύσκολη. Υπήρχαν και υπέροχες στιγμές όταν ήμουν τόσο άρρωστος. Ξέρετε, να νιώθω όλη αυτή την αγάπη από την οικογένεια και τους φίλους μου και από άλλους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Αυτό ήταν ένα απροσδόκητο, υπέροχο συναίσθημα, και στη συνέχεια η αγάπη αυτή μου προκάλεσε μεγάλη χαρά. Είπα, “ω ναι, αυτή είναι η ζωή και είναι υπέροχη”, και τα πάντα έγιναν κάπως υπερ-πολύτιμα κατά τη διάρκεια εκείνης της περιόδου», είπε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός, μιλώντας στο «Sky News».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jeff Bridges (@thejeffbridges)

Ο καρκίνος και το «χτύπημα» του κορονοϊού

Ο Τζεφ Μπρίτζες αποκάλυψε το 2021 ότι ο όγκος του είχε συρρικνωθεί: «Είχα καρκίνο και έκανα χημειοθεραπεία και μετά ήρθε ο κορονοϊός. Και η χημειοθεραπεία μου διέλυσε το ανοσοποιητικό μου σύστημα, οπότε πέρασα COVID πολύ άσχημα. Ήμουν άρρωστος για περίπου δύο χρόνια και ήταν πολύ… ονειρικό, ξέρετε». Ο ίδιος εξομολογήθηκε στο «E! News» ότι πολλές φορές ο «θάνατος του χτύπησε την πόρτα». Αρχικά, ο ηθοποιός είχε ενημερωθεί από τους γιατρούς ότι οι χημειοθεραπείες που έκανε είχαν αποτέλεσμα, αλλά το γεγονός ότι κόλλησε κορονοϊό έκαναν την κατάσταση πολύ δύσκολη. Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του στο νοσοκομείο, το μυαλό του έτρεχε με σκέψεις για το αν θα μπορέσει ποτέ να εργαστεί ξανά ή αν θα μπορέσει να συνοδεύσει την 36χρονη κόρη του Χάλεϊ στο γάμο της.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jeff Bridges (@thejeffbridges)

Πρέπει να παλέψεις για τη ζωή σου

«Θυμάμαι τους γιατρούς να μου λένε: “Τζεφ, πρέπει να παλέψεις”», λέει για την εποχή που τα πράγματα πήγαιναν από το κακό στο χειρότερο. «Δεν είχα ιδέα για τι πράγμα μιλούσαν. Σκέφτηκα, ‘Φίλε, είμαι σε κατάσταση παράδοσης’. Με μια σπουδαία ιατρική ομάδα, σπουδαίους προπονητές και την οικογένειά μου, όλοι με έφεραν πίσω». Ο αστέρας του Χόλιγουντ έχει επιστρέψει τώρα στα γυρίσματα της νέας του τηλεοπτικής σειράς, «The Old Man», και είναι «ενθουσιασμένος». «Μετά από δύο χρόνια, επέστρεψα στη δουλειά και ήταν το πιο παράξενο συναίσθημα – ήταν σαν να είχαμε ένα μακρύ Σαββατοκύριακο και δεν μπορούσα να περιμένω να πω στους φίλους μου αυτό το όνειρο που είχα: Ήμουν άρρωστος, ήμουν στο νοσοκομείο, ξέρετε, όλα έμοιαζαν πολύ με όνειρο. Αλλά είμαι ξανά στα πόδια μου και είμαι ενθουσιασμένος που βρίσκομαι εδώ».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jeff Bridges (@thejeffbridges)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις