48χρονη Καρπενήσι: Αγωνία για την αγνοούμενη στην Ευρυτανία – Άκαρπες οι έρευνες

ΕΛΛΑΔΑ

48χρονη Καρπενήσι: Αγωνία για την αγνοούμενη στην Ευρυτανία – Άκαρπες οι έρευνες

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

48χρονη Καρπενήσι: Πυρετώδεις έρευνες για τον εντοπισμό της

24.09.2022 | 19:53

Σε συγκεκριμένο σημείο στη λίμνη Κρεμαστών επικεντρώνονται οι έρευνες για τον εντοπισμό της 48χρονης αγνοούμενης γυναίκας στην Ευρυτανία, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες. Πιο συγκεκριμένα, οι εθελοντές Σαμαρείτες Διασώστες και Ναυαγοσώστες του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην Πάτρα, ανταποκρίθηκαν άμεσα στην έκκληση του Αστυνομικού Τμήματος Κρεμαστών για συνδρομή στον εντοπισμό της αγνοουμένης στην «Εμιλυ» του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το οποίο διαθέτει σύστημα sonar για εντοπισμό αγνοουμένων εντός του νερού. Σύμφωνα με τις έρευνες που διεξήγαγε το κλιμάκιο του Ε.Ε.Σ. σαρώνοντας τον βυθό της λίμνης, εντοπίστηκε πιθανό σημείο σε μεγάλο βάθος που μπορεί να σχετίζεται με την εξαφάνιση. Οι ενδείξεις δόθηκαν στις αρμόδιες αρχές, προκειμένου δύτες να ερευνήσουν το σημείο το επόμενο διάστημα.

Το τελευταίας τεχνολογίας διασωστικό ρομπότ «Έμιλυ» του Ε.Ε.Σ. έχει τη δυνατότητα εντοπισμού αντικειμένου ακόμα και σε βάθος 70 μέτρων και έχει ακτίνα δράσης έως και 400μ. από το χειριστή του.

Η γυναίκα εξαφανίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης

Η 48χρονη δεν επέστρεψε στο σπίτι της και προκλήθηκε αναστάτωση. Οι έρευνες στράφηκαν στην γέφυρα της Τατάρνας, στην λίμνη Κρεμαστών, αφού από εκεί νωρίτερα είχε κάνει ανάρτηση στο προφίλ που διατηρούσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στη συνέχεια, σύμφωνα με πληροφορίες από το tvstar, εντοπίστηκε το αυτοκίνητο της, μέσα στο οποίο υπήρχε το κινητό της τηλέφωνο, καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες και ένα σημείωμα. Εκείνο που προβληματίζει τις Αρχές είναι το ιδιόχειρο σημείωμα που βρέθηκε στο όχημα της 48χρονης, το οποίο έγραφε «αν με βρείτε σοβαρά τραυματισμένη ή ανάπηρη σας παρακαλώ να μου κάνετε ευθανασία».

Σημειώνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα η 48χρονη είχε καταγγείλει τον σύζυγό της για ενδοοικογενειακή βία, με τον οποίο μάλιστα είχε δικαστική διαμάχη. Ο σύζυγος της γυναίκας έχει κληθεί από τις Αρχές για να δώσει στοιχεία, προκειμένου να εντοπιστούν τα ίχνη της, ενώ την ίδια στιγμή οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο η 48χρονη να προσπάθησε να κάνει κακό στον εαυτό της μετά από κάποιο καυγά.

Πυρετώδεις έρευνες για τον εντοπισμό της

Οι διασώστες της 7ης ΕΜΑΚ που βρίσκονται από χθες εκεί, χτενίζουν την περιοχή με την βάρκα που διαθέτουν, ενώ δύο βάρκες έχει μισθώσει και η περιφερειακή ενότητα Ευρυτανίας. Στις έρευνες συμμετέχουν πυροσβέστες από την Ευρυτανία, μέλη του ορειβατικού συλλόγου Αγράφων και του Ελληνικού Διασωστικού Σώματος. Επίσης στην περιοχή βρίσκονται αστυνομικοί.

Ετικέτες
Exit mobile version