Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

03

Οκτωβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Στεφανής για Τουρκία: «Ο Ερντογάν είναι ακραίος, γιατί ανησυχεί για το μέλλον του»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στεφανής για Τουρκία: «Ο Ερντογάν είναι ακραίος, γιατί ανησυχεί για το μέλλον του»

Στεφανής για Τουρκία: «Ο Ερντογάν θέλει να κάνει την Τουρκία μεγάλη χώρα και έχει αποτύχει στην οικονομία»

Ο πρώην υφυπουργός Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, σχολίασε με αφορμή και το τελευταίο «σόου» Ερντογάν στον ΟΗΕ πως ο Τούρκος πρόεδρος «είναι ακραίος, γιατί ανησυχεί για το μέλλον του». Ο κύριος Στεφανής, μιλώντας στον ΑΝΤ1, αναφέρθηκε για την κατάσταση που δημιουργεί ο Ερντογάν, με τις διαρκώς αυξανόμενες προκλήσεις απέναντι στη χώρα μας. Αναφορικά με τη χθεσινή εμφάνιση του Προέδρου της Τουρκίας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, όπου έδειξε φωτογραφίες νεκρών παιδιών, κατηγορώντας την Ελλάδα για τους θανάτους τους, ο πρώην ΥΦΕΘΑ και Στρατηγός ε.α. εξήγησε ότι, αυτό που κάνει είναι να «προσπαθεί να αλλάξει τη σχέση της Τουρκίας με την Ευρώπη, κατηγορώντας την Ελλάδα για το μεταναστευτικό για αυτό που ο ίδιος κάνει». Υπενθύμισε πως, «τα σύνορά μας τα φυλούν άνθρωποι σαν κι εμάς, με οικογένειες, γονείς και παιδιά, δεν είναι άλλοι”.

«Ο Ερντογάν θέλει να κάνει την Τουρκία μεγάλη χώρα και έχει αποτύχει στην οικονομία»

Ο σύμβουλος της κυβέρνησης επί θεμάτων ακριτικών περιοχών και Αγίου Όρους, ρωτήθηκε και για την προαναγγελόμενη έξοδο του Oruc Reis και είπε ότι, «να σκεφτούμε τα 21 χρόνια που κυβερνά και τους οραματισμούς του, θέλει να την κάνει μεγάλη χώρα κι έχει αποτύχει στην οικονομία. Τώρα προσπαθεί να κάνει να φαίνονται κακές την ΕΕ και τις ΗΠΑ, την Ελλάδα κι αυτό κάνει» και εκτίμησε ότι, «έχουμε όλα τα μέσα για να διαχειριστούμε την κατάσταση που δημιουργεί».

Σημείωσε πως, η συμπεριφορά του Ερντογάν, ότι δηλαδή πριν από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ απειλούσε την Ελλάδα ότι, «θα ΄ρθουμε νύχτα» και μετά πήγε κι έδειχνε φωτογραφίες των νεκρών παιδιών, κατηγορώντας την, είναι «ίδια με τη συμπεριφορά του στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ. Θέλησε να ακουμπήσει το συναίσθημα των ηγετών και των πολιτών τους, δείχνοντας φωτογραφίες με παιδάκια. Η Ευρώπη έχει αντιληφθεί ότι ο Ερντογάν εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό» και συμπλήρωσε πως, «ο Ερντογάν ανησύχησε όταν είδε το κύμα των Ουκρανών και να δίνει προσοχή σε αυτούς, αντί για τους 5 εκατομμύρια που έχει στη χώρα του». Για την πίεση που δέχεται η Ελλάδα στα σύνορά της, με την αύξηση των μεταναστευτικών ροών, παραδέχθηκε ότι έχει αυξηθεί, επικαλούμενος την Ελληνική Αστυνομία, διαβεβαιώνοντας ότι, «οι δυνάμεις μας κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν αυτό το κύμα».

«Τα F-16 ενοχλούν πολύ τον Ερντογάν»

«Ο Ερντογάν παρουσιάστηκε διαμεσολαβητής με το σιτάρι, στη Σαγκάη δήλωσε ότι τον επόμενο χρόνο η Τουρκία μπορεί να είναι μέλος του Συνδέσμου αυτού κι αυτό ενόχλησε πολύ την Ευρώπη. «Τα F-16 τον ενοχλούν πολύ, πρώτον γιατί του λείπουν κρίσιμα ανταλλακτικά κι έχουν περιορίσει πολύ το χρόνο πτήσης τους, γι’αυτό βλέπουμε τόσο πολύ τα drones», είπε ο Αλκιβιάδης Στεφανής, παρατηρώντας ότι, ο Τούρκος Πρόεδρος, «αλλάζει συνέχεια τακτικές, τις δηλώσεις του γι’ το θα ‘ρθουμε νύχτα» το χρησιμοποίησε η αντιπολίτευση , γι’ αυτό και τώρα προσέχει πολύ τι λέει με το μεταναστευτικό. Φυλάγεται για να έρθει στα δίκαια αιτήματα της Ελλάδας, να βγει ο Σόλτενμπεργκ, να κρατήσει ίσες αποστάσεις».

Όσο αφορά στις παραβιάσεις του εναέριου χώρου της Ελλάδας, εξήγησε ότι, «μία παραβίαση της Τουρκίας προς εμάς ή από εμάς προς την Τουρκία, φαίνεται εύκολα. Ο Ερντογάν δεν απευθύνεται σε ειδικούς, αλλά σε εκείνους που χρησιμοποιούν τα έωλα επιχειρήματα, τις ΜΚΟ και όλους εκείνους που είναι έτοιμοι να βάλλουν ενάντια στην πατρίδα μας». Ειδικά αναφερόμενος στο θέμα των 38 προσφύγων στον Έβρο, είπε ότι, «το να υποστηρίζει κάποιος ότι, μία ομάδα μεταναστών έχει προωθηθεί σε ελληνικό έδαφος από την Τουρκιά κι ότι η Ελλάδα δεν κάνει καλά τη δουλειά της, δεν φυλά τα σύνορά της και στη συνέχεια να αποδεικνύεται ότι όλο αυτό δεν ισχύει κάνει κακό στην Ελλάδα» και απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, συμπλήρωσε ότι, «το να υποστηρίζει κάποιος ότι Έλληνες πατέρες, πνίγουν παιδιά, είναι κάτι πολύ σημαντικό».

«Η Ελλάδα εφαρμόζει με απόλυτο τρόπο το τι προβλέπουν οι ευρωπαϊκές και οι ανθρώπινες συνθήκες»

Επέμεινε ότι, «η Ελλάδα εφαρμόζει με απόλυτο τρόπο το τι προβλέπουν οι ευρωπαϊκές και οι ανθρώπινες συνθήκες» και εξήγησε ότι, «η παραίτηση του επικεφαλής της Frontex είχε να κάνει με την πολιτική που είχε χαράξει η Υπηρεσία κι όχι με την Ελλάδα». Τέλος, τόνισε ότι, «η συνοχή είναι δύναμη, κι όσο πιο δύσκολη είναι η κατάσταση, τόσο πιο ενωμένοι πρέπει να είμαστε κι η μεγάλη εικόνα είναι μία: η αγάπη για την πατρίδα», υπογραμμίζοντας ότι, «η Ελλάδα εξετάζει όλα τα σενάρια κι έχει απαντήσεις, ο Ερντογάν ανησυχεί για το μέλλον του κι αυτό τον κάνει να είναι ακραίος».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις