Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

03

Οκτωβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μπίκα – Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: “Το πανηγύρι τώρα αρχίζει”
ΕΛΛΑΔΑ

Μπίκα – Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: “Το πανηγύρι τώρα αρχίζει”

Μπίκα - Ευρωπαϊκό Δικαστήριο:Μετά την τοποθέτηση της υπόθεσης της Γεωργίας Μπίκα στο αρχείο, ο δικηγόρος της ετοιμάζει προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου ετοιμάζει η Γεωργία Μπίκα, μετά και την απόφαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να τοποθετήσει οριστικά στο αρχείο την αίτηση για άσκηση αναίρεσης κατά του βουλεύματος που απαλλάσσει τον 27χρονο από την κατηγορία βιασμού.

Γεωργία Μπίκα: Προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο ιστότοπος ThessToday.gr, ο δικηγόρος της Γεωργίας Μπίκα, Νίκος Διαλυνάς, ανέφερε πως η υπόθεση, μετά την εξάντληση όλων των εγχώριων ένδικων μέσων, πλέον παίρνει τον δρόμο του εξωτερικού, αναφερόμενος στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. “Κι αυτά τα οποία απεφάνθη η Ελληνική Δικαιοσύνη, δυστυχώς θα κριθούν και θα διαβαστούν από Ευρωπαίους δικαστές, κι όχι μόνο, καθώς υπάρχει αντίστοιχη επιτροπή στον ΟΗΕ, όπου πολύ σύντομα θα μεταβούμε”, είπε. Σημειώνεται πως με διάταξή του, ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου, έθεσε την υπόθεση στο αρχείο, θεωρώντας ορθό το σκεπτικό του βουλεύματος, με την 24χρονη να προχωρά άμεσα στην επόμενη κίνησή της.

Δικηγόρος Γεωργίας Μπίκα: Το πανηγύρι αρχίζει τώρα κι αύριο θα ακουστούν οι πρώτες καμπάνες

“Η Γεωργία γνωρίζει απόλυτα τα μελλοντικά βήματά μας. Είχαμε προετοιμαστεί για όλα τα ενδεχόμενα και έχουμε συζητήσει τα πάντα. Το πανηγύρι αρχίζει τώρα, κι αύριο θα ακουστούν οι πρώτες καμπάνες”. Όπως τονίζει ο Νίκος Διαλυνάς πολύ σύντομα θα προβούν, μαζί με την Γεωργία, στις επόμενες ενέργειες για τον αγώνα της δικαίωσής της, έχοντας υπόψιν πως “γνωρίζουμε πολύ καλά τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε και με ποιους, όπως και πώς κινούνται. Με βάση τα δεδομένα κι εντελώς ψύχραιμοι συνεχίζουμε μέχρι το τέλος”. Υπενθυμίζεται πως, η Γεωργία Μπίκα είχε προσφύγει την 1η Σεπτεμβρίου στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζητώντας την αναίρεση του απαλλακτικού βουλεύματος, ώστε να ανοίξει ξανά η υπόθεση για την καταγγελία της για βιασμό.


Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις