Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Εκλογές με απλή αναλογική: «Κυβέρνηση με όλα τα κόμματα είναι διάλυση της χώρας» <
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές με απλή αναλογική: «Κυβέρνηση με όλα τα κόμματα είναι διάλυση της χώρας» <

Εκλογές με απλή αναλογική: «Η χώρα δεν μπορεί να μείνει στον αέρα»

«Διάλυση της χώρας» θεωρεί την προοπτική σχηματισμού κυβέρνησης με όλα τα κόμματα μετά από τη διενέργεια εκλογών με απλή αναλογική ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στην ΕΡΤ. Ο κύριος Λοβέρδος έδωσε συνέντευξη στη δημόσια τηλεόραση, κάνοντας αρχικά μια αναφορά στον «προπονητή» Νίκο Ανδρουλάκη, παραλληλίζοντας την «πορεία» του με τα τεκταινόμενα στον αγαπημένο του Ολυμπιακό και τις εξελίξεις στον πάγκο της πειραϊκής ομάδας. «Ευτυχώς πήραμε έναν προπονητή, ο οποίος μπορεί να βγάλει τη χρονιά. Τώρα το κόμμα μας είναι καλύτερα από ότι ήταν. Θα μπορούσε να πηγαίνει και ακόμη καλύτερα», είπε σε ένα σχόλιο με «ποδοσφαιρική» λογική για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

«Η χώρα δεν μπορεί να μείνει στον αέρα»

Ερωτηθείς για το αν μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή με απλή αναλογική, σημείωσε ανάμεσα σε άλλα: «Κυβέρνηση με όλα τα κόμματα είναι διάλυση της χώρας μας. Έχω ζήσει επανειλημμένα τέτοιου είδους καταστάσεις, γιατί θυμάμαι και πράγματα όταν δεν ήμουν πολιτικός», για να προσθέσει πως «η χώρα δεν μπορεί να μείνει στον αέρα. Από εκεί και πέρα τα πράγματα θα τα λέμε σωστά, όταν προκηρυχθούν εκλογές».

«Ο Τσίπρας λέει ψέματα, όπως αναπνέει»

Αναφορικά με τα σενάρια συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, είπε μεταξύ άλλων: «Ο κ. Τσίπρας επιμένει να λέει πράγματα με τα οποία δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε». Ο κύριος Λοβέρδος συνέχισε να είναι αιχμηρός απέναντι στο νυν αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνοντας: «Ο Τσίπρας λέει ψέματα, όπως αναπνέει, αλλά όταν λέει κάτι σωστό δεν μπορείς να το αρνείσαι. Τώρα λέει ότι με τα “δευτερότριτα κόμματα” δεν θα κάνουμε κυβέρνηση», για να καταλήξει με την αποστροφή «πώς μπορούμε να συνεργαστούμε;».

Ως προς τα τεκταινόμενα σε Ουκρανία και την κατάσταση μετα ελληνοτουρκικά, σημείωσε: «Πέραν του δίκιου και της Ουκρανίας υπάρχει και η Τουρκία – μια δύναμη αναθεωρητική που η Ρωσία κοπιάρει με τη μεταβολή των συνόρων, τις πρακτικές και τις λογικές της Τουρκίας, ειδικά του προέδρου Ερντογάν». Σημείωσε, δε, πως «πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις