Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τροχαίο με σχολικό: Σφοδρή σύγκρουση λεωφορείου με φορτηγό
ΚΟΣΜΟΣ

Τροχαίο με σχολικό: Σφοδρή σύγκρουση λεωφορείου με φορτηγό

Τροχαίο με σχολικό: Οι μαθήτριες πήγαιναν στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης για να πετάξουν στις ΗΠΑ

Σχολικό που μετέφερε 27 μαθήτριες και 4 καθηγητές συγκρούστηκε με φορτηγό και έπεσε σε χαντάκι 50 μέτρων στο Bacchus Marsh, στα βορειοδυτικά της Μελβούρνης, κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής. Από τη σύγκρουση 32 άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ενώ μία έφηβη βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση. Οι μαθήτριες από το σχολείο θηλέων Loreto College Ballarat πήγαιναν στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης για να πετάξουν στις ΗΠΑ και να επισκεφθούν τη διαστημική κατασκήνωση της NASA στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα. Εκτός από την έφηβη, στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα μεταφέρθηκε και ο οδηγός του λεωφορείου. Οι υπόλοιποι 26 μαθητές και οι τέσσερις ενήλικες φέρουν ελαφρά τραύματα.

Μία έφηβη και ο άνδρας οδηγός φορτηγού μεταφέρθηκαν εσπευσμένα σε νοσοκομείο της Μελβούρνης με σοβαρά τραύματα. «Όλοι είναι μια χαρά. Είχαμε τραυματισμούς, αλλά δεν υπάρχουν θύματα», είπε η εκπρόσωπος του σχολείου Το ταξίδι των κοριτσιών στις ΗΠΑ περιλάμβανε έξι διανυκτερεύσεις στη διαστημική κατασκήνωση της NASA, δύο νύχτες στην Ουάσιγκτον, περιήγηση στο κτίριο του Καπιτωλίου των ΗΠΑ, μεσημεριανό γεύμα με έναν αστροναύτη και περιήγηση με αεροσκάφος στο Florida Everglades.

Η εκδρομή, η οποία κόστιζε 7.700 δολάρια ανά μαθήτρια, είχε ακυρωθεί λόγω περιορισμών για τον Covid. Η αστυνομία προέτρεψε τους γονείς να μείνουν μακριά από το σημείο του τροχαίου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις