Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Μπάιντεν – κηδεία Ελισάβετ: Γιατί τον έβαλαν πίσω πίσω στην εκκλησία, ειρωνεύεται ο Τραμπ
ΚΟΣΜΟΣ

Μπάιντεν – κηδεία Ελισάβετ: Γιατί τον έβαλαν πίσω πίσω στην εκκλησία, ειρωνεύεται ο Τραμπ

Μπάιντεν - κηδεία Ελισάβετ: Οι Μπάιντεν κάθισαν στο νότιο τμήμα του εγκάρσιου κλίτους του Αβαείου του Ουέστμινστερ

Ο Τζο και η Τζιλ Μπάιντεν τοποθετήθηκαν στις πίσω σειρές του Αβαείου του Ουεστμίνστερ κατά τη διάρκεια της κηδείας της βασίλισσας Ελισάβετ τη Δευτέρα. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η «Daily Mail», ο πρόεδρος Μπάιντεν μαζί με τη σύζυγό του, τοποθετήθηκαν στην 14η σειρά, σε μία τελετή στην οποία συμμετείχαν περίπου 2.000 παγκόσμιοι ηγέτες, βασιλείς και ξένοι αξιωματούχοι. Ο Τζο Μπάιντεν τοποθετήθηκε πίσω από τον Πολωνό πρόεδρο Αντρέι Ντούντα και μπροστά από τον πρωθυπουργό της Τσεχίας, Πετρ Φιάλα, ενώ η Τζιλ Μπάιντεν κάθισε δίπλα στον Ιγνάσιο Κάσις, τον πρόεδρο της Ελβετίας, κατά τη διάρκεια της κηδείας της βασίλισσας Ελισάβετ στο Αβαείο του Ουέστμινστερ.

Πιο πριν το προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ, έφτασε στην κηδεία με την αυτοκινητοπομπή του, ενώ άλλοι παγκόσμιοι ηγέτες πήραν το λεωφορείο. Τα αμερικανικά πρωτόκολλα ασφαλείας για τον πρόεδρο είναι αυστηρά και απαιτούν να ταξιδεύει στο θωρακισμένο αυτοκίνητο (The Beast) με οχήματα ασφαλείας γύρω του.

Οι Μπάιντεν κάθισαν στο νότιο τμήμα του εγκάρσιου κλίτους του Αβαείου του Ουέστμινστερ, σε μια περιοχή της εκκλησίας που προορίζεται για τους παγκόσμιους ηγέτες. Το νότιο εγκάρσιο κλίτος περιέχει τη γωνιά των ποιητών, όπου έχουν ταφεί εξέχοντες Βρετανοί συγγραφείς όπως ο Τζέφρι Τσόσερ. Ο Τζο και η Τζιλ Μπάιντεν ταξίδεψαν στις Ηνωμένες Πολιτείες με το Air Force One αμέσως μετά το τέλος της τελετής.

Βάσει πρωτοκόλλου η θέση του Μπάιντεν στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ

Οπως αναφέρουν πληροφορίες της «Telegraph», στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ, οι πολιτικοί ηγέτες από τα έθνη της Κοινοπολιτείας υπερτερούν εκείνων από τον υπόλοιπο κόσμο, ακόμη και αν προέρχονται από μικρότερες ή λιγότερο ισχυρές χώρες. Αυτός ο τρόπος λειτουργίας των πραγμάτων είναι που οδήγησε τον πρόεδρο Μπάιντεν, να καθίσει επτά σειρές πίσω από τον Καναδό πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό. Ο Μπάιντεν τοποθετήθηκε επίσης πίσω από τον αυτοκράτορα και την αυτοκράτειρα της Ιαπωνίας που κάθονταν στην 6η σειρά, πίσω από τους Ευρωπαίους βασιλείς και τον βασιλιά της Ιορδανίας.

Οι θέσεις στην κηδεία έχουν αυστηρό πρωτόκολλο για τους αρχηγούς κρατών, τους πρωθυπουργούς και τους προέδρους, τα μέλη των ευρωπαϊκών βασιλικών οικογενειών και άλλους προσκεκλημένους μεταξύ των 2.000 πενθούντων που συγκεντρώθηκαν στο Αβαείο του Ουέστμινστερ. Οι καλεσμένοι κάθονταν αριστερά, δεξιά και μπροστά από την εξέδρα που κρατούσε το φέρετρο της βασίλισσας, ενώ ο βασιλιάς Κάρολος και τα μέλη της βασιλικής οικογένειας αποτελούσαν τις πρώτες σειρές. Στα μπροστινά καθίσματα τοποθετήθηκαν και ο βασιλιάς και η βασίλισσα του Μπουτάν, οι οποίοι έφτασαν μαζί με τον αυτοκράτορα και την αυτοκράτειρα της Ιαπωνίας με ένα βασιλικό λεωφορείο.

Ο βασιλιάς της Ισπανίας Φίλιππος ΣΤ’ και η βασίλισσα Λετίθια ταξίδεψαν επίσης με λεωφορείο. Ο πατέρας του, ο Χουάν Κάρλος Α’, ο οποίος παραιτήθηκε το 2014 μετά από μια σειρά σκανδάλων και η σύζυγός του Σοφία έφτασαν χωριστά στον καθεδρικό ναό. Tα μέλη της ισπανικής βασιλικής οικογένειας είχαν τοποθετηθεί στο ίδιο στασίδι.

Ο Τραμπ ειρωνεύτηκε τον Μπάιντεν

Αυτό δεν εμπόδισε τον Ντόναλντ Τραμπ να ειρωνευτεί τον Τζο Μπάιντεν, πραγματοποιώντας μία ανάρτηση στο Truth Social, ότι «δεν θα με είχαν καθίσει εκεί πίσω» αν είχε προσκληθεί. «Αυτό συνέβη στην Αμερική μέσα σε δύο μόλις χρόνια. Κανένας σεβασμός! Ωστόσο, είναι μια καλή στιγμή για τον Πρόεδρό μας να γνωρίσει τους ηγέτες ορισμένων χωρών του Τρίτου Κόσμου. Αν ήμουν πρόεδρος, δεν θα με είχαν καθίσει εκεί πίσω – και η Χώρα μας θα ήταν πολύ διαφορετική από ό,τι είναι τώρα!», τόνισε ο Ντόναλντ Τραμπ στα κοινωνικά δίκτυα.

Πέφτει η δημοτικότητα του Τραμπ, ανεβαίνει του Μπάιντεν

Το θετικό ποσοστό αποδοχής του Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο του εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο, ενώ ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σημειώνει το υψηλότερο σκορ των τελευταίων μηνών, σύμφωνα με δημοσκόπηση. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε το NBC News, ο Τραμπ έχει σήμερα 54% αρνητική αποδοχή, ενώ το 34% θετική αποδοχή. Ο Τραμπ είχε το ίδιο ποσοστό αρνητικής αποδοχής 54% σε δημοσκόπηση του NBC News τον Αύγουστο, αλλά με ελαφρώς υψηλότερη θετική αποδοχή 36%. Συγκριτικά, ο Τραμπ είχε επίσης 36% θετική αποδοχή τον Μάιο και τον Μάρτιο του 2022, 37% τον Ιανουάριο του 2022 και 38% τον Αύγουστο και τον Οκτώβριο του 2021.

Η δημοσκόπηση διαπίστωσε επίσης ότι, ενώ η συνολική δημοτικότητα του Μπάιντεν εξακολουθεί να είναι χαμηλή, αυτή τη στιγμή σημειώνει το υψηλότερο θετικό αποτέλεσμα εδώ και σχεδόν ένα χρόνο. Η τελευταία αξιολόγηση της δημοτικότητας του Μπάιντεν από το NBC τον φέρνει στο 45% στη θετική αποδοχή, ποσοστό αυξημένο κατά 3 μονάδες από τον προηγούμενο μήνα και το υψηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί από τον Οκτώβριο του 2021- και στο 52% αρνητικό.

Η ανάρτηση του Ντόναλντ Τραμπ στο Truth Social για τον Τζο Μπάιντεν
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις