Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μένιος Φουρθιώτης δίκη: Στο Μικτό Ορκωτό σήμερα για τις «στημένες» επιθέσεις στο σπίτι του
ΕΛΛΑΔΑ

Μένιος Φουρθιώτης δίκη: Στο Μικτό Ορκωτό σήμερα για τις «στημένες» επιθέσεις στο σπίτι του

Μένιος Φουρθιώτης δίκη: Στο εδώλιο άλλα τρία άτομα ως συνεργοί του παρουσιαστή

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα η δίκη του Μένιου Φουρθιώτη για την υπόθεση των σκηνοθετημένων πυροβολισμών έξω από το σπίτι του στον Διόνυσο τον Απρίλιο του 2021. Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα ο γνωστός τηλεπαρουσιαστής φέρεται ο ίδιος να «έστησε» το επεισόδιο με τους πυροβολισμούς, προκειμένου να πείσει τις αρχές ότι αποτελεί στόχο και να επανέλθει η αστυνομική φρουρά στην οικία του.   Ο Μένιος Φουρθιώτης δικάζεται για τα κακουργήματα της ηθικής αυτουργίας κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση σε διακεκριμένη οπλοκατοχή και οπλοφορία και της ηθικής αυτουργίας σε έκρηξη και οπλοφορία.

Επιπλέον, δικάζεται για ηθική αυτουργία στην προμήθεια-κατοχή εκρηκτικής βόμβας, ηθική αυτουργία σε διακεκριμένη φθορά, απόπειρα εκβίασης, ψευδή καταγγελία, πρόκληση και προσφορά για την τέλεση αδικήματος σε βαθμό πλημμελήματος.

Στο εδώλιο άλλα τρία άτομα ως συνεργοί του παρουσιαστή

Στο εδώλιο του κατηγορούμενου έχουν παραπεμφθεί ακόμα τρία πρόσωπα τα οποία θεωρούνται ως συνεργοί στο σχέδιο του τηλεπαρουσιαστή. Κατά περίσταση αντιμετωπίζουν κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, διακεκριμένη περίπτωση οπλοκατοχής και οπλοφορία από κοινού, οπλοχρησία κατ’ εξακολούθηση, προμήθεια κατασκευή και κατοχή εκρηκτικής βόμβας, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς, παράνομη οπλοκατοχή, παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί ο Μένιος Φουρθιώτης φέρεται επ’ αμοιβή να έπεισε δύο από τους τρεις κατηγορούμενους να εξαπολύσουν δύο επιθέσεις μπροστά από το σπίτι του. Η πρώτη ήταν στις 16 Απριλίου 2021 με χρήση καλάσνικοφ και η δεύτερη στις 23 Απριλίου με την τοποθέτηση αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού.

Άνοιξαν πυρ κατά αστυνομικών της ΔΙΑΣ

Δύο συγκατηγορούμενοι του τηλεπαρουσιαστή κατηγορούνται και για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, καθώς μετά την επίθεση στις 16 Απριλίου 2021 κατά τη διάρκεια καταδίωξης μετά το επεισόδιο με τους πυροβολισμούς στο σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη άνοιξαν πυρ κατά των αστυνομικών που τους κυνηγούσαν.

Ο τελευταίος κατηγορούμενος δικάζεται για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, τις οποίες φέρεται να διακινούσε σε αθλητές. Υπενθυμίζεται ότι γι’ αυτήν την υπόθεση ο Μένιος Φουρθιώτης είχε προφυλακιστεί λίγες ημέρες μετά τις επιθέσεις, όμως αποφυλακίστηκε τον Οκτώβριο του 2021 με διάταξη του ανακριτή με περιοριστικούς όρους και εγγύηση 30 χιλιάδων ευρώ. Μεταξύ των όρων είναι η απαγόρευση εμφάνισης σε τηλεοπτικές εκπομπές.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις