Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κουτσούμπας Θεσσαλονίκη: «Το ΚΚΕ δεν θα σας στηρίξει»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούμπας Θεσσαλονίκη: «Το ΚΚΕ δεν θα σας στηρίξει»

Κουτσούμπας Θεσσαλονίκη: «Το ΚΚΕ, το ξέρετε καλά, όπως το ξέρει και όλος ο ελληνικός λαός, δεν πρόκειται, όχι να σας στηρίξει, αλλά ούτε και να σας ανεχτεί»

«Ο ίδιος ο λαός μπορεί και πρέπει να γίνει ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων. Με ενιαίο πανελλαδικό αγώνα. Με προετοιμασία και οργάνωση “από τα κάτω”», τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, σε ομιλία του, το μεσημέρι, στη ΔΕΘ.

«Αυτό που χρειάζεται σήμερα για να ξαναγεννηθεί η ελπίδα και η αισιοδοξία είναι ένα νέο αγωνιστικό ξεκίνημα, με το ΚΚΕ μπροστά, δυνατό. Καμιά αναμονή λοιπόν, δεν πρέπει να δείξει ο λαός μας. Καμιά ανοχή. Γιατί δεν έχει πλέον καμιά αντοχή», τόνισε ο κ. Κουτσούμπας και πρόσθεσε: «Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό και για αυτό χρειάζεται ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό».

Τι είπε για τα σενάρια συνεργασίας

Ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε και στις επόμενες εκλογές και σε σενάρια συνεργασίας που συζητούνται καθ’ οδόν προς τις εκλογές. «Αυτά που ενώνουν σήμερα τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και τα άλλα αστικά κόμματα, είναι πολύ περισσότερα, από αυτά που τους χωρίζουν. Και μια χαρά θα μπορούσαν να φτιάξουν την επόμενη αστική κυβέρνησή τους -και αριθμητικά και κυρίως πολιτικά- αν αυτό το απαιτήσει το κεφάλαιο και οι σύμμαχοί του. Κι αυτό το ξέρει και το παραξέρει και ο κ. Μητσοτάκης, που μίλησε για το σχηματισμό μιας κυβέρνησης, την οποία τη χαρακτήρισε ως “πολιτική – τερατογένεση”, χώνοντας με κουτοπονηριά μέσα και το ΚΚΕ!» σχολίασε ο κ. Κουτσούμπας.

«Αφήστε λοιπόν όλοι σας, έξω από τα βρώμικα παιχνίδια σας, το ΚΚΕ», τόνισε και πρόσθεσε: «Το ΚΚΕ, το ξέρετε καλά, όπως το ξέρει και όλος ο ελληνικός λαός, δεν πρόκειται, όχι να σας στηρίξει, αλλά ούτε και να σας ανεχτεί σε μία τέτοια κυβέρνηση της συμφοράς για το λαό, όπως δεν το έκανε όλα αυτά τα χρόνια».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις