Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Κινητό και γυμναστική: Το λάθος που κάνεις και δεν έχει αποτέλεσμα η προπόνησή σου
PLUS

Κινητό και γυμναστική: Το λάθος που κάνεις και δεν έχει αποτέλεσμα η προπόνησή σου

Κινητό και γυμναστική: Το κινητό παρά τα προτερήματά του, δεν σε αφήνει να αποδόσεις όταν γυμνάζεσαι

Ένα από τα πιο απαραίτητα αντικείμενα της καθημερινότητάς σου μπορεί να έχει επιπτώσεις στην προπόνησή σου. Είναι γεγονός ότι η τεχνολογία έχει συμβάλει στο κομμάτι της γυμναστικής. Smart watches και εφαρμογές που μετρούν θερμίδες, αποστάσεις, ταχύτητα και χιλιόμετρα έχουν δημιουργηθεί ως «σύμμαχοι» του fitness μας, αλλά και ως μια διευκόλυνση στην καθημερινότητά μας.

Οι εφαρμογές που μπορείς να κατεβάσεις στο κινητό σου για να χαζεύεις όταν επιστρέφεις από το workout σου είναι πολλές. Αλλά είναι σημαντικό αυτό να το κάνεις μετά την προπόνησή σου, διότι αν ασχοληθείς κατά τη διάρκεια του workout με το κινητό σου… μόνο κακό θα σου κάνεις.

Κράτα μακριά από την προπόνηση το κινητό για καλύτερη ισορροπία και κίνηση

Σύμφωνα με fitness experts, τα κινητά τηλέφωνα εμποδίζουν τις προπονήσεις μας με τρόπο που εμείς δεν καταλαβαίνουμε ή δεν παρατηρούμε. Για την ακρίβεια, όταν γυμνάζεσαι και παράλληλα ασχολείσαι με το κινητό χάνεις την ισορροπία σου και τη σωστή κίνησή σου. Ειδικά όταν γυμνάζεσαι με βάρη – όπου η ισορροπία είναι το παν- ή όταν κάνεις διάδρομο, θα πρέπει να είσαι πολύ προσεκτική και να μην ασχολείσαι με το κινητό. Να κάνεις απλά και μόνο focus στην άσκηση, ώστε να μην παραπατήσεις και τραυματιστείς. «Η χρήση του smartphone μπορεί να επιβραδύνει τον συνολικό χρόνο αντίδρασης κατά τη διάρκεια της γυμναστικής. Η αποστολή μηνυμάτων την ώρα της άσκησης είναι ο χειρότερος συνδυασμός και μπορεί να επιδεινώσει την ισορροπία έως και 45%», αναφέρει στο The List η fitness expert, Bree-Anna Burick.

Ακόμα κι αν καταφέρεις να διατηρήσεις την ισορροπία σου, μπορεί να έχεις λιγότερο αποτελεσματική προπόνηση όταν χρησιμοποιείς το κινητό σου. Κι αυτό, γιατί μπορεί μεν το κινητό να σε βοηθήσει να περάσει η ώρα, αλλά χρησιμοποιώντας το κάνεις διαλείμματα τα οποία δεν καταλαβαίνεις και άρα δεν γυμνάζεσαι όσο νομίζεις.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις