Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / F35 Ελλάδα – Τουρκία: Καρφιά σε Ερντογάν από τον τουρκικό Τύπο
ΚΟΣΜΟΣ

F35 Ελλάδα – Τουρκία: Καρφιά σε Ερντογάν από τον τουρκικό Τύπο

F35 Ελλάδα - Τουρκία: «Θα το αντιμετωπίσετε με το τραγούδι "θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ";»

«Καρφιά» από τουρκικό Τύπο και Αχμέτ Νταβούτογλου για την απόκτηση των F-35 από την Ελλάδα, που αλλάζουν «σοβαρά την ισορροπία στους αιθέρες». Μπούμερανγκ γυρίζουν στον Ταγίπ Ερντογάν οι ακραίες δηλώσεις του πως μπορεί η Τουρκία να έρθει «ξαφνικά ένα βράδυ» στην Ελλάδα. Έντονη είναι η κριτική που ασκούν στον Τούρκο πρόεδρο τα τουρκικά μέσα και ο πρώην σύμμαχός του, Αχμέτ Νταβούτογλου, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης. Συγκεκριμένα, ο πρώην πρωθυπουργός του Ερντογάν και ο άνδρας που χάραξαν μαζί την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας, ο Αχμέτ Νταβούτογλου, διερωτήθηκε αν ο Τούρκος πρόεδρος σκοπεύει να αντιμετωπίσει με το τραγούδι «θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ» την αλλαγή της ισορροπίας στους αιθέρες με την απόκτηση μαχητικών F-35 από την Ελλάδα.

Πολεμική Αεροπορία Πτέρυγα 115
«Θα το αντιμετωπίσετε με το τραγούδι “θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ”;»

«Αλλάζει σοβαρά η ισορροπία στους αιθέρες μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας. Η Ελλάδα θα πάρει τα F-35 και θα ενισχύσει περισσότερο την αεροπορία της, ενώ εμείς δεν θα έχουμε F-35. Το F-35 αυτή τη στιγμή διαθέτει την πιο εξελιγμένη τεχνολογία της αεροπορίας σε όλο τον κόσμο», «θα το αντιμετωπίσετε με το τραγούδι “θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ;”», είπε ο Αχμέτ Νταβούτογλου, που πλέον είναι πρόεδρος του αντιπολιτευόμενου «Κόμματος του Μέλλοντος». Δεν είναι μάλιστα η πρώτη φορά που με το ζήτημα των «αόρατων» μαχητικών ασχολούνται τα μέσα της γείτονος, που πρόσφατα είχαν εξαπολύσει εκ νέου βέλη κατά του Τούρκου προέδρου για το ότι η χώρα έμεινε εκτός της γραμμής παραγωγής τους.

Αντίστοιχες αναλύσεις γίνονται και σε τουρκικά ΜΜΕ, με αναλυτές να αναφέρουν μάλιστα πως η Άγκυρα ό,τι είναι να κάνει πρέπει να το κάνει τώρα, πριν τα πράγματα χειροτερέψουν σε αμυντικό επίπεδο για την Τουρκία. Αναφέρουν, ακόμη, ότι τα F-35 μπορούν να απογειωθούν από την Αθήνα, να φτάσουν στην Τουρκία και να ξαναφύγουν «ξαφνικά ένα βράδυ» χωρίς καν εκείνοι να το αντιληφθούν, καθώς δεν εντοπίζονται από τα ραντάρ.

Χαρακτηριστικά τα όσα ανέφερε ο Σελτσούκ Τεπέλι παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Fox:

«Σε αυτή την ιστορία με το “ξαφνικά ένα βράδυ” στην οποία αναφέρθηκε ο κ. Νταβούτογλου με τα F-35 υπάρχει ένα πρόβλημα! Επειδή συνέχεια λέμε “ξαφνικά ένα βράδυ”, μόνο που αυτά τα αεροσκάφη θα μπορούν να απογειωθούν από την Αθήνα, να έρθουν σε οποιοδήποτε σημείο της Τουρκίας, να επιστρέψουν κι εμείς δεν θα το αντιληφθούμε. Τα ραντάρ δεν το εντοπίζουν, ενώ τα F-16 δεν είναι έτσι. Άρα, το “ξαφνικά ένα βράδυ” σε εμάς είναι τραγούδι, όμως οι άλλοι θα το κάνουν πραγματικότητα».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις