Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Πέτσας – όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει: Έντονη αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας – όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει: Έντονη αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ

Πέτσας - όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει: Να απομακρυνθεί, λέει η Κουμουνδούρου

Την απομάκρυνση του Στέλιου Πέτσα από την κυβέρνηση μετά τη δήλωση ότι «οποίος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει» ζητούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Επισημαίνουν παράλληλα ότι όσο παραμένει στη θέση του, εμφανίζεται σαν να απηχεί τις απόψεις της κυβέρνησης. «Ο κυνισμός και η αλαζονεία συναντά την κορόιδα. Όσο δεν πάει σπίτι του είναι φανερό ότι δεν μιλάμε για λάθος. Μπροστά στον δύσκολο χειμώνα η γραμμή Μητσοτάκη είναι: “όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει”» ανέφεραν χαρακτηριστικά οι συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, μετά τη δήλωση του Στέλιου Πέτσα

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου επεσήμαναν ότι ο υπουργός μιλούσε για 700.000 νοικοκυριά, δηλαδή περίπου για 2.000.000 πολίτες, που φέτος το χειμώνα θα ξεπαγιάσουν αν σκεφτεί κανείς ότι η τιμή του φυσικού αερίου την συγκεκριμένη στιγμή είναι 6,1 φορές μεγαλύτερη από πέρυσι. Οι ίδιοι άνθρωποι ανέφεραν ακόμα ότι «η δήλωση αυτή απευθύνεται σε πολίτες που έχουν ήδη χάσει ή περιορίσει το στοιχειώδες δικαίωμα στη θέρμανση εξαιτίας της επιλογής της ΝΔ να επιδοτήσει τους κερδοσκόπους και να αφήσει ανεξέλεγκτη την ακρίβεια».

‘Η δήλωση του κυρίου Πέτσα είναι σοκαριστική’

«Η δήλωση του κυρίου Πέτσα είναι σοκαριστική. Προσβάλλει 700.000 νοικοκυριά που επέλεξαν το φυσικό αέριο και καλούνται σήμερα να ξαναπληρώσουν νέες εγκαταστάσεις για να μπορέσουν να ζεσταθούν» ανέφεραν χαρακτηριστικά. «Προσβάλλει όλη την ελληνική κοινωνία που εδώ και μήνες παρακολουθεί μια αδιάφορη και κυνική κυβέρνηση να πορεύεται με το δόγμα της ατομικής ευθύνης και της προκλητικής στήριξης των λίγων και ισχυρών».

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος σε δήλωση του τόνισε μάλιστα ότι «η Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη είναι πρωταθλήτρια στον ενεργειακό πληθωρισμό, πρώτη σε αύξηση ρεύματος για τις επιχειρήσεις και τρίτη στα νοικοκυριά».

«Ο κ. Πέτσας μας είπε ότι όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει. Μιλάμε για μια κυβέρνηση που συνειδητά λεηλατεί την κοινωνία και δεν της καίγεται καρφί για τον κόσμο».

«Αυτά που άμεσα πρέπει να γίνουν είναι αποσύνδεση της τιμής του ρεύματος από την τιμή του φυσικού αερίου, πλαφόν στην χονδρική τιμή του ρεύματος, μείωση του ΕΦΚ σε καύσιμα και σε φυσικό αέριο και του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής».

Ανασκεύασε ο κ. Πέτσας

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών πάντως ανασκεύασέ την τοποθέτηση του για τις δυσκολίες που αναμένεται να αντιμετωπίσουν τα ελληνικά νοικοκυριά λόγω του επερχόμενου δύσκολου χειμώνα εν μέσω ενεργειακής κρίσης. Με ανάρτηση του στο twitter απάντησε σε όσα του καταλογίστηκαν, αναφέροντας ότι η τοποθέτηση του δεν αφορούσε τις δαπάνες θέρμανσης για τον φετινό χειμώνα. Παράλληλα, τοποθετήθηκε για την δήλωση του Νάσου Ηλιόπουλου, λέγοντας ότι πρόκειται για ατυχής στιγμή και προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να διαστρεβλώσει την αλήθεια.

“Παρά το γεγονός ότι κάποιος μπορεί να απομονώσει μια φράση μιας συνέντευξης προκειμένου να δημιουργήσει σκόπιμα εντυπώσεις, η συγκεκριμένη ήταν μια ατυχής στιγμή καθώς έδωσε πράγματι τη δυνατότητα διαστρέβλωσης και μικροπολιτικής εκμετάλλευσης.

Σε κάθε περίπτωση, η αποσπασματική προβολή της φράσης μου διαστρεβλώνει την αλήθεια. Είναι προφανές ότι αναφερόμουν στην προσαρμοστικότητα του ανθρώπου ιστορικά, ενώ στο σήμερα, στην προσαρμοστικότητα όλων μας για να αντιμετωπίσουμε τεράστιες προκλήσεις όπως η πανδημία, ο πόλεμος στην Ουκρανία και η ενεργειακή κρίση. Επομένως σε καμία περίπτωση η φράση αυτή δεν αφορούσε τις δαπάνες θέρμανσης για τον φετινό χειμώνα. Για όνομα του Θεού”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις