Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Γιατί μυρίζει ο νεροχύτης: Συμβουλές για να απαλλαγείτε από τη δυσοσμία
PLUS

Γιατί μυρίζει ο νεροχύτης: Συμβουλές για να απαλλαγείτε από τη δυσοσμία

Γιατί μυρίζει ο νεροχύτης: Τρόποι για να απαλλαγείτε μια και καλή

Οι περισσότερες, αν όχι όλες, οι γυναίκες θέλουμε οι κουζίνες μας να μυρίζουν φρεσκάδα και καθαριότητα. Και αυτό γιατί είναι το μέρος όπου ετοιμάζουμε όλα μας τα γεύματα. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό λοιπόν από μια άσχημη μυρωδιά που προέρχεται από τον νεροχύτη! Γιατί μυρίζει ο νεροχύτης; Υπάρχουν δύο κύριοι λόγοι για τους οποίους η αποχέτευση της κουζίνας μας μπορεί να μυρίζει: Υπολείμματα τροφών που μένουν στον αγωγό αποχέτευσης ή οτιδήποτε ρίχνετε μέσα στον νεροχύτη σας, εκτός από το νερό, μπορεί να κολλήσει στα πλαϊνά των σωλήνων και με την πάροδο του χρόνου, τα βακτήρια θα το κάνουν να αποσυντεθεί και να μυρίσει.

Σε ορισμένες σπάνιες περιπτώσεις, οι μυρωδιές της κουζίνας προκαλούνται από μούχλα. Όποιος και αν είναι ο λόγος για τον οποίο μπορεί να μυρίζει άσχημα το σιφόνι του νεροχύτη, δείτε πώς μπορείτε να απαλλαγείτε από τη μούχλα και κατ’ επέκταση από τις άσχημες μυρωδιές.

Τι να κάνετε για να απαλλαγείτε από τη δυσοσμία του νεροχύτη

Εάν ο νεροχύτης σας δείχνει να είναι βουλωμένος, το πρόβλημα ίσως βρίσκεται μέσα στον σωλήνα. Τα υπολείμματα τροφών συνήθως τον φράζουν με αποτέλεσμα να δημιουργούνται δυσάρεστες οσμές. Οι άσχημες μυρωδιές του νεροχύτη απομακρύνονται καθαρίζοντας τους σωλήνες είτε με κάποιο ειδικό προϊόν που θα βρείτε στο σουπερμάρκετ είτε χρησιμοποιώντας κάποιο σπιτικό διάλυμα που θα φτιάξετε με υλικά που έχετε στο σπίτι.

Υπάρχουν διάφορες σπιτικές μέθοδοι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να απαλλαγείτε από τις δυσάρεστες οσμές του νεροχύτη.

Χρήσιμες συμβουλές για να απαλλαγείτε από τις άσχημες μυρωδιές.

Βραστό νερό: Βράζουμε νερό σε μια κατσαρόλα ή σε ένα μεγάλο μπρίκι ή στον βραστήρα. Ρίχνουμε το νερό στο σιφόνι. Περιμένουμε πέντε λεπτά. Στην συνέχεια ανοίγουμε την βρύση στο παγωμένο νερό. Ρίχνουμε λευκό ξύδι και το αφήνουμε για μισή ώρα. Τέλος, ξεπλένουμε μια τελευταία φορά με καυτό νερό.

Μαγειρική σόδα και ξύδι: Ρίχνουμε μισό φλιτζάνι μαγειρικής σόδας στο σιφόνι. Στη συνέχεια ρίχνουμε μισό φλιτζάνι ξύδι. Αφήνουμε το διάλυμα να αφρίσει για μερικές ώρες. Ρίχνουμε βραστό νερό για να το ξεπλύνετε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις