Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

26

Μαρτίου 2023

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Παρακολουθήσεις – Ευρωκοινοβούλιο: Εντυπωσίασε η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρακολουθήσεις – Ευρωκοινοβούλιο: Εντυπωσίασε η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου

Παρακολουθήσεις - Ευρωκοινοβούλιο: Την παρέμβασή της επικρότησε ο υπουργός Ανάπτυξης

Μετά την παρέμβαση του Νίκου Ανδρουλάκη, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σχετικά με την υπόθεση παρακολούθησής του από την ΕΥΠ, τον λόγο έλαβε η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου. Απαντώντας στον Επίτροπο Δικαιοσύνης Ντιντιέ Ρέιντερς, η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στο ευρωκοινοβούλιο με θέμα «Συστήματα παρακολούθησης και κατασκοπευτικά συστήματα Predator στην Ελλάδα», τον κάλεσε να διορθώσει τα όσα είπε για το σκάνδαλο και την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

«Ας πάμε κατευθείαν στην αλήθεια. Θέλω να ζητήσω από τον Επίτροπο να διορθώσει. Η ελληνική κυβέρνηση είπε σαφέστατα ότι δεν χρησιμοποιεί παράνομα λογισμικά. Η παρακολούθηση Ανδρουλάκη ήταν νόμιμη. Έχουμε ενισχύσει το θεσμικό μας πλαίσιο, ζητούμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να κάνει το ίδιο. Ξέρω ότι η μυθολογία είναι μέρος της ελληνικής ταυτότητας. Ίσως αυτή η αγάπη για τους μύθους είναι που χρησιμοποιούν οι εχθροί του κυρίου Μητσοτάκη που προσπαθούν για να αποσταθεροποιήσουν την Ελλάδα για να έχουν πλεονέκτημα στις επόμενες εκλογές» ισχυρίστηκε η ευρωβουλευτής της ΝΔ και συνέχισε στο ίδιο ύφος: «Δεν πρόκειται να ανεχθούμε μύθους που έχουν στόχο να πλήξουν την αξιοπιστία της Ελλάδας, της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού. Ο ελληνικός λαός ξέρει τη διαφορά μεταξύ του μύθου και της αλήθειας και αναμένω να κάνετε και εσείς το ίδιο», είπε η ευρωβουλευτής, στα αγγλικά.

Την παρέμβασή της επικρότησε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. «Η @AnnaAsimakopoul είχε δείξει από νωρίς το σκληρό πολιτικό μέταλλο από το οποίο είναι φτιαγμένη, αλλά χθες έδωσε μαθήματα θάρρους. Σε όσους προσπαθούν να διαβάλουν την Χώρα μας σηκώθηκε και έβαλε τα πράγματα στη θέση τους. Εύγε Άννα Άξια!», έγραψε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις