Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μπιμπίλας – Δίκη Φιλιππίδη: «Σε σχεδόν κάθε παράσταση είχε σχέση με κάποια»
ΕΛΛΑΔΑ

Μπιμπίλας – Δίκη Φιλιππίδη: «Σε σχεδόν κάθε παράσταση είχε σχέση με κάποια»

Δίκη Φιλιππίδη: «Σε σχεδόν κάθε παράσταση είχε σχέση με κάποια, το γνώριζε η σύζυγός του», κατέθεσε ο Μπιμπίλας

Σε φορτισμένο κλίμα συνεχίζεται η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, με τον άλλοτε επιστήθιο φίλο του Σπύρο Μπιμπίλα να βρίσκεται στο βήμα του μάρτυρα και να καταθέτει όσα γνωρίζει για τις καταγγελίες που βαραίνουν τον κατηγορούμενο ηθοποιό. «Δεν έχω υπάρξει ποτέ ψευδομάρτυρας και έχω καταθέσει σε πολλά δικαστήρια. Για πάρα πολλά χρόνια ο Πέτρος ήταν άνθρωπος της ζωής μου, του είχα πολύ μεγάλη αγάπη, αλλά τα όσα έμαθα με στεναχώρησαν πάρα πολύ και για τον Πέτρο και για την Ελπίδα», ανέφερε στη έναρξη της κατάθεσής του ο μάρτυρας, ο οποίος ως πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών έχει λάβει γνώση όλων των καταγγελιών που έφτασαν στο ΣΕΗ για τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Μιλώντας σε υψηλούς τόνους, ο Σπύρος Μπιμπίλας κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του γύρισε προς την πλευρά του Πέτρου Φιλιππίδη και είπε: «Παρακαλώ τον Πέτρο να σηκωθεί να πει μια συγγνώμη σε αυτά τα κορίτσια», με τους συνηγόρους υπεράσπισης να διαμαρτύρονται και την πρόεδρο του δικαστηρίου να του ζητεί να απαντά μόνο στις ερωτήσεις της έδρας. Ο Σπύρος Μπιμπίλας ξεκίνησε να μιλάει για την υπόθεση της πρώτης καταγγέλλουσας, η οποία έχει καταγγείλει ότι βιάστηκε από τον Πέτρο Φιλιππίδη το 2008. Η μητέρα της είναι ηθοποιός και συνεργαζόταν με τον Πέτρο Φιλιππίδη. Τη γνωριμία την είχε κάνει ο Σπύρος Μπιμπίλας, καθώς η ηθοποιός ήταν στενή του φίλη.

Είχε την τάση να τσιλιμπουρδίζει ο Πέτρος

«Είχε την τάση να τσιλιμπουρδίζει ο Πέτρος, οπότε του είπα να προσέχει γιατί η γυναίκα ήταν σε σχέση. Κάποια στιγμή χαθήκαμε τα επόμενα έτη, την εξαετία που δούλεψε η φίλη μου στο θέατρο δεν είχαμε επαφές», ανέφερε ο μάρτυρας και συνέχισε λέγοντας ότι το 2011 υπήρξε μια τυχαία συνάντηση του ίδιου, της ηθοποιού και της συζύγου του Πέτρου Φιλιππίδη, Ελπίδας Νίνου. «Μας είπε η Ελπίδα “θέλω να σας μιλήσω” και μας είπε ένα απίστευτο, ότι η Α. τα έχει με τον Πέτρο, τον ενοχλεί”, κάτι τέτοιο… Τότε της είπα “δεν είναι δυνατόν” και εκείνη συνέχισε “έχω δει τα μηνύματά της. Δεν με ενδιαφέρει αν έχει υπάρξει διείσδυση, αλλά ότι ενοχλεί τον Πέτρο”, είπε η Ελπίδα. Η φίλη μου δεν ήξερε τίποτα».

Ο Σπύρος Μπιμπίλας είπε ότι στη συνέχεια επικοινώνησε με τη φίλη του να τη ρωτήσει αν ξέρει κάτι και εκείνη του απάντησε αρνητικά. «Μου είπε ότι η κόρη της τον βλέπει σαν πατέρα».

Πρόεδρος: Πώς κρίνετε ότι χρησιμοποίησε τη λέξη «πατέρας»;

Μάρτυρας: Για να κρύψει από τη μητέρα της τι συνέβη χρησιμοποίησε αυτόν τον χαρακτηρισμό. Το είπα στην Ελπίδα.

Πρόεδρος: Ακούσατε ποτέ κάτι που να ήταν ανησυχητικό για τη συμπεριφορά του και το συζητήσατε με τον κ. Φιλιππίδη;

Μάρτυρας: Σε σχεδόν κάθε παράσταση είχε σχέση με κάποια από τις κοπέλες, πολλές φορές και εν γνώσει της Ελπίδας. Το αντιμετώπιζε ως φυσιολογικό να έχει εξωσυζυγικές σχέσεις. Και η Ελπίδα μού έλεγε να μην του πούμε τίποτα. Όταν ξέσπασε η θύελλα των καταγγελιών, άκουσα και άλλα πράγματα. Όταν ακούς για μια έκτρωση ήταν κάτι τρομερό, είχα ακούσει κατά το παρελθόν, αλλά δεν είχα τη δύναμη να τον ρωτήσω.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας υποστήριξε ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης συνήθιζε να συνάπτει σχέσεις με κοπέλες που έπαιζαν στο θέατρο μαζί του: «Σε κάθε παράσταση είχε σχέση με κάποιο από τα κορίτσια της παράστασης. Ότι είχε σαν κάτι φυσιολογικό πράγμα στη ζωή του. Σε γνώση της γυναίκας του. Αν είναι σχέση συναινετική, δεν μπορώ να το ξέρω. Μέσα στο θέατρο οι συνθήκες είναι περίεργες. Μπορεί να ήταν τέτοια η πίεση, που μπορεί να ήταν εξαναγκαστική. Τώρα έχω ακούσει πολλά πράγματα, εξαιτίας των οποίων δεν τον έχω ξαναπάρει τηλέφωνο».

Εισαγγελέας: Πρώτη φορά ακούω τον όρο «εξαναγκαστικά συναινετική».

Μάρτυρας: Εκείνη την εποχή υπήρχε μια τρομοκρατία στον χώρο του θεάτρου. Όταν συνέβαιναν αυτά, προφανώς φοβούνταν οι κοπέλες μην τις διώξουν, κάποιες είχαν φύγει. Γιατί έχουν εξαφανιστεί κάποιες; Γιατί έφυγαν στο εξωτερικό; Γιατί πάνε ακόμα σε ψυχολόγο; Παρακαλώ τον Πέτρο να σηκωθεί να πει μια συγγνώμη σε αυτά τα κορίτσια!

Σπύρος Μπιμπίλας: Η Ελπίδα με πήρε τηλέφωνο και κλαίγοντας μου είπε ότι έφυγε από το σπίτι με μια φίλη του γιου του

Ο μάρτυρας συνέχισε: «Η Ελπίδα μού έλεγε ότι ο Πέτρος μπορούσε να γίνει πολύ πιεστικός με τις γυναίκες που ήθελε να έχει σχέσεις μαζί του, άλλες κοπέλες έφευγαν. Εκβίαζε με δουλειά εν όψει μιας συνεύρεσης. Ο Πέτρος τότε είχε μεγάλη δύναμη. Φοβούνταν κάποιοι να του αντιμιλήσουν. Ήταν έκρυθμος, θα μπορούσε να διώξει κόσμο από το θέατρο. Η Ελπίδα πολλές φορές ακουμπούσε ψυχολογικά πάνω μου. Με πήρε τηλέφωνο και κλαίγοντας μου είπε ότι έφυγε από το σπίτι με μια φίλη του γιου του, της πέταξε ένα χιλιάρικο στη μούρη και της είπε “με αυτά θα ζήσεις από εδώ και πέρα”. Κι εκείνη έλεγε “πώς θα ζήσω, δεν έχω ένσημα, ούτε στον γιατρό δεν μπορώ να πάω”».

Ο μάρτυρας αναφέρθηκε και σε ένα τηλεφώνημα γυναίκας συναδέλφου του από τον Καναδά, όταν ξεκίνησαν οι καταγγελίες εις βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη, η οποία, κλαίγοντας και ουρλιάζοντας, του έλεγε ότι είχε βιαστεί από τον ηθοποιό.

Η κατάθεση του Σπύρου Μπιμπίλα συνεχίζεται. Αίσθηση προκάλεσε ένα στιγμιότυπο κατά την εξέταση του μάρτυρα, όταν ο Σπύρος Μπιμπίλας ζήτησε ένα μπουκάλι νερό. Ο Πέτρος Φιλιππίδης προσφέρθηκε να δώσει το δικό του, ο μάρτυρας του είπε «ευχαριστώ» και πήρε τελικά ένα μπουκάλι από τις καταγγέλλουσες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις