Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Σύνθημα Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ με Πούτιν: Οργή στη Νέα Δημοκρατία, χαμός στα social
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύνθημα Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ με Πούτιν: Οργή στη Νέα Δημοκρατία, χαμός στα social

Σύνθημα Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ με Πούτιν: "Μέσω της δήθεν σάτιρας ξεπλένουν και υιοθετούν την προπαγάνδα του Πούτιν"

Την οργισμένη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε «χυδαίο» σύνθημα σε βάρος του πρωθυπουργού, που ακούστηκε στο φεστιβάλ της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως καταγγέλλει η ΝΔ, στο φεστιβάλ προβλήθηκε το υβριστικό σύνθημα «Μητσοτάκη γ…» για τον πρωθυπουργό, γραμμένο με κυριλλικούς χαρακτήρες και συνοδευόμενο από φωτογραφία του Πούτιν, ενώ στο ίδιο ύφος ήταν και το τραγούδι που ακούστηκε επί σκηνής σε χιουμοριστική παράσταση. «Σήμερα αποδεικνύεται με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι πίσω από τα πιο χυδαία συνθήματα του διαδικτύου βρίσκεται ο επίσημος ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία και συνεχίζει:

«Στο επίσημο φεστιβάλ της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, όπου μιλάει απόψε και ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας, προβλήθηκε υβριστικό σύνθημα για τον πρωθυπουργό -γραμμένο με ρώσικους χαρακτήρες-, ενώ παράλληλα παρουσιαζόταν και δήθεν χιουμοριστική ζωντανή παράσταση με διασκευή γνωστού τραγουδιού στη βάση του ίδιου υβριστικού συνθήματος». «Πρόκειται πια για επίσημη προώθηση του συγκεκριμένου χυδαίου συνθήματος από τον ΣΥΡΙΖΑ». «Ενώ παράλληλα μέσω της δήθεν σάτιρας ξεπλένει και υιοθετεί την προπαγάνδα του Πούτιν. Και εις ανώτερα!», καταλήγει η ανακοίνωση από τη Νέα Δημοκρατία.

«Τα έχετε ακούσει τα συνθήματα»

Μιλώντας στο Φεστιβάλ Σπούτνικ 2022, που διοργάνωσε στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, στο Γουδή ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε στην αποστροφή του Πρωθυπουργού από τη Θεσσαλονίκη αναφορικά με το δίλημμα των επόμενων εκλογών, λέγοντας πως «όσο και αν επινοεί ο πρωθυπουργός των συμφερόντων, διλήμματα της συμφοράς, ας το γνωρίζει από τώρα, ένα θα είναι το δίλλημα στις επόμενες εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν. Και το δίλλημα θα είναι: Εφιάλτης τέλος ή εφιάλτης δίχως τέλος. Κυβέρνηση και… κυβερνήτης στην υπηρεσία των συμφερόντων ή δημοκρατική κυβέρνηση και δημοκρατικός πρωθυπουργός στην υπηρεσία του λαού και του δημόσιου συμφέροντος», ενώ απηύθυνε ταυτόχρονα προσκλητήριο στην νέα γενιά να προσέλθει στις επόμενες, εθνικές κάλπες ως δύναμη ανατροπής.

Συγκεκριμένα, «αρέσει δεν αρέσει σ’ εκείνους που ελέγχουν σήμερα τη χώρα, τις ζωές μας, και όπως αποδείχτηκε εσχάτως και τα τηλέφωνά μας, η νέα γενιά σε αυτόν τον τόπο εξακολουθεί να ονειρεύεται, εξακολουθεί να διεκδικεί, εξακολουθεί να αγωνίζεται, εξακολουθεί να μη δέχεται την “κανονικότητα” του καθεστώτος τους» παρατήρησε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ο ίδιος ότι η νεολαία «σε κάθε ευκαιρία, με κάθε τρόπο εκφράζει τη μεγάλη δυσφορία της απέναντι σ’ αυτό το καθεστώς που συνθλίβει τα όνειρα και τη ζωή της. Πολλές φορές αυτό το κάνει με τρόπο οργίλο, ίσως και απολίτικο, γηπεδικό θα έλεγε κανείς. Τα έχετε ακούσει τα συνθήματα».

Σε αυτό το κλίμα, άμεση και σφοδρή υπήρξε η αντίδραση από πλευράς του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος ανέφερε ότι «με γνώση, με ενσυναίσθηση και πατριωτισμό ο πρωθυπουργός έδειξε το δρόμο εξόδου από τις κρίσεις και τα μέσα που θα χρησιμοποιήσουμε στην πορεία αυτή». «Αντίθετα, ο κ. Τσίπρας, όπως επιβεβαίωσε κι απόψε, δεν έχει κανένα σχέδιο και καμιά γνώση. Μόνο παρωχημένα συνθήματα, ψέματα και εύκολες αερολογίες», κατέληξε ο κ. Οικονόμου.

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Οικονόμου:

«Στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός παρουσίασε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, το οποίο ανταποκρίνεται πλήρως στην κρισιμότητα της διεθνούς συγκυρίας, στην ανάγκη διασφάλισης της πατρίδας, στην απαίτηση των πολιτών για συνέχιση και εμβάθυνση της ουσιαστικής στήριξής τους απέναντι στην εισαγόμενη ακρίβεια, και στην ανάγκη κάλυψης των στεγαστικών αναγκών των νέων», αναφέρει σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, για την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Με γνώση, με ενσυναίσθηση και πατριωτισμό ο πρωθυπουργός έδειξε το δρόμο εξόδου από τις κρίσεις και τα μέσα που θα χρησιμοποιήσουμε στην πορεία αυτή. Αντίθετα, ο κ. Τσίπρας, όπως επιβεβαίωσε κι απόψε, δεν έχει κανένα σχέδιο και καμιά γνώση. Μόνο παρωχημένα συνθήματα, ψέματα και εύκολες αερολογίες. Οι πολίτες, συγκρίνοντας τους λόγους και τα έργα του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα, έχουν μια λογική επιλογή: τη σταθερότητα, τη συνέπεια και τη συνέχεια.

Σάλος στα social media
neolaia-syriza1

 

neolaia-syriza2 neolaia-syriza13 neolaia-syriza4 neolaia-syriza15
Η ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ:

Το εν λόγω στιγμιότυπο καταδίκασε με ανακοίνωσή της η ΟΝΝΕΔ, κάνοντας λόγο για «μαθήματα» πολιτικού ήθους από την Νεολαία του κ. Τσίπρα και καλώντας παράλληλα τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να τοποθετηθεί απέναντι στο περιεχόμενο του συνθήματος. Στο επίσημο φεστιβάλ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε υβριστικό σύνθημα για τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ άξια σχολιασμού είναι η επιλογή του εκφραστή του «μηνύματος» αυτού, του ανθρώπου που παραβίασε την εθνική κυριαρχία της Ουκρανίας.

Ο τρόπος, που πολιτεύονται είναι εδώ και χρόνια γνωστός. Είναι ο ίδιος τρόπος, με τον οποίον επέλεξαν να αντιμετωπίσουν κάθε πρόκληση, που συνάντησαν ως κυβέρνηση, αλλά και κάθε δυσκολία που αντιμετώπισε η χώρα μας, ενώ βρίσκονται στην αντιπολίτευση: με χυδαιότητα, υποκρισία και ανευθυνότητα. Αναρωτιόμαστε: Άραγε συμφωνεί με την κίνηση αυτή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας; Αυτή είναι κύριε Τσίπρα η αλλαγή και η ελπίδα που υπόσχεστε στους πολίτες;

ΝΔ: Πίσω από τα πιο χυδαία συνθήματα του διαδικτύου βρίσκεται ο επίσημος ΣΥΡΙΖΑ

Ξέσπασμα οργής για το υβριστικό σύνθημα απέναντι στο πρόσωπο του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη καταγράφηκε και από πλευράς της συμπολίτευσης, με την Νέα Δημοκρατία να αναφέρει σε ανακοίνωσή της πως: «Σήμερα αποδεικνύεται με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι πίσω από τα πιο χυδαία συνθήματα του διαδικτύου βρίσκεται ο επίσημος ΣΥΡΙΖΑ. Στο επίσημο φεστιβάλ της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, όπου μίλησε χθες και ο Πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας, προβλήθηκε υβριστικό σύνθημα για τον Πρωθυπουργό -γραμμένο με ρώσικους χαρακτήρες-, ενώ παράλληλα παρουσιαζόταν και δήθεν χιουμοριστική ζωντανή παράσταση με διασκευή γνωστού τραγουδιού στη βάση του ίδιου υβριστικού συνθήματος.

Πρόκειται πια για επίσημη προώθηση του συγκεκριμένου χυδαίου συνθήματος από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ενώ παράλληλα μέσω της δήθεν σάτιρας ξεπλένει και υιοθετεί την προπαγάνδα του Πούτιν. Και εις ανώτερα!».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις