Νταηλίκια γιοκ: Σε παροξυσμό τα τουρκικά ΜΜΕ με Μητσοτάκη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νταηλίκια γιοκ: Σε παροξυσμό τα τουρκικά ΜΜΕ με Μητσοτάκη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Νταηλίκια γιοκ: Ο Ερντογάν φέρνει στον ΟΗΕ «τις προβοκάτσιες της Ελλάδας», γράφουν τα ΜΜΕ

12.09.2022 | 09:47

Ακραία φρασεολογία από τα τουρκικά ΜΜΕ, που χαρακτηρίζουν «ψευτονταή» τον Έλληνα πρωθυπουργό, για το μήνυμα που έστειλε στην Τουρκία με τη φράση «νταηλίκια γιοκ» από το βήμα της ΔΕΘ. Η τουρκική εφημερίδα Γενί Σαφάκ παρουσιάζει τον κ. Μητσοτάκη στεφανωμένο με τις σημαίες των ΗΠΑ, της Ελλάδας και της Γαλλίας, όπως μεταδίδει ο Μανώλης Κωστίδης για το ΣΚΑΪ. «Ψευδονταή Μητσο (τάκη)» αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα, με το δημοσίευμα να μην κρύβει την ενόχλησή του για τη συμμαχία Μητσοτάκη με Γαλλία, ΗΠΑ.

Η Τζουμχουριέτ αναφέρει σε πιο ήπιο τόνο ότι «ο πρωθυπουργός της Ελλάδας απάντησε στις δηλώσεις Ερντογάν».

Τουρκικά ΜΜΕ: Ο Ερντογάν φέρνει στον ΟΗΕ «τις προβοκάτσιες της Ελλάδας»

Τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι στην ομιλία του στον ΟΗΕ ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν «θα θέσει τις προβοκάτσιες της Ελλάδας». «Θα στείλει το μήνυμα ότι χάσαμε την υπομονή μας (με την Ελλάδας)» αναφέρει χαρακτηριστικά το τηλεοπτικό δίκτυο Haber Global.

Πάντως ο Τούρκος πρόεδρος έδειξε να χαμηλώνει τους τόνους, μετά και τις συστάσεις Μπλίνκεν – Στόλτενμπεργκ, σε αντίθεση με τον ακροδεξιό κυβερνητικό του εταίρο Ντεβλέτ Μπαχτσελί για «νησιά που βρίσκονται υπό κατοχή». «Αν θέλουμε ρίχνουμε τους Έλληνες και πάλι στη θάλασσα» ανέφερε.

Exit mobile version