Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς να καθαρίσω την κουρτίνα μπάνιου: Ο εύκολος τρόπος για να φύγει η μούχλα
PLUS

Πώς να καθαρίσω την κουρτίνα μπάνιου: Ο εύκολος τρόπος για να φύγει η μούχλα

Πώς να καθαρίσω την κουρτίνα μπάνιου: Με μόνο δύο υλικά

Υπάρχουν ορισμένα σημεία του σπιτιού που πραγματικά δεν πάει ο νους μας πόσα μικρόβια μπορούν να συγκεντρώσουν. Και πόση μούχλα. Το κυριότερο αυτών; Η κουρτίνα του μπάνιου. Κι ενώ εμείς κάνουμε μπάνιο, η κουρτίνα βρέχεται από το νερό και μετά αυτό το νερό παραμένει πάνω της μέχρι να στεγνώσει από μόνη της, ώρες μετά το μπάνιο μας. Να το τέλειο περιβάλλον για την ανάπτυξη μούχλας.

Πάνω στη μούχλα λοιπόν που σχηματίζεται στο κάτω μέρος της κουρτίνας τους μπάνιου, μπορούν να αναπτυχθούν μικρόβια τα οποία αργά ή γρήγορα θα φτάσουν και σε εμάς. Είναι λοιπόν απαραίτητο να πλένουμε την κουρτίνα του μπάνιου μας, ώστε να μην είναι εστία μικροβίων. Σύμφωνα με τους ειδικούς, καλό είναι να πλένουμε την κουρτίνα του μπάνιου μία φορά τον μήνα, ώστε να είμαστε ασφαλής και να προλαμβάνουμε την εμφάνιση μικροβίων. Μέσα στη διάρκεια του μήνα, μπορούμε πού και πού να ψεκάζουμε με ένα προϊόν καθαρισμού την κουρτίνα, ώστε να απολυμαίνεται και να παραμένει καθαρή μέχρι το καλό πλύσιμό της.

Τα υλικά που θα χρειαστείς για να καθαρίσεις την κουρτίνα του μπάνιου είναι τα εξής:

Μαγειρική σόδα

Πανί με μικροΐνες

Τα βήματα για τον καθαρισμό της κουρτίνας του μπάνιου μας είναι απλά: Αφήνουμε την κουρτίνα κρεμασμένη στο μπάνιο όπως ακριβώς είναι. Έπειτα βρέχουμε με νερό το πανί με τις μικροΐνες. Ρίχνουμε μαγειρική σόδα πάνω στο πανί και τρίβουμε την κουρτίνα. Στη συνέχεια, ξεπλένουμε καλά με ζεστό νερό και αφήνουμε την κουρτίνα να στεγνώσει.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις