Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Επίδομα θέρμανσης 2022 δικαιούχοι: Το νέο σύστημα, θα φθάσει τα 350 ευρώ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα θέρμανσης 2022 δικαιούχοι: Το νέο σύστημα, θα φθάσει τα 350 ευρώ

Επίδομα θέρμανσης 2022 δικαιούχοι: Εξτρα μείωση 25 λεπτά στο πετρέλαιο θέρμανσης

Νέους «άσσους» απέναντι στην ενεργειακή κρίση αποκάλυψε το οικονομικό επιτελείο, παρουσιάζοντας το νέο σύστημα για το επίδομα θέρμανσης. Κατά την εξειδίκευση των μέτρων, που είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο αν. υπουργός Θόδωρος Σκυλακάκης εξήγησαν αναλυτικά τι πρόκειται να ισχύει φέτος για το επίδομα θέρμανσης, ανακοινώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι φέτος θα «τρέξει» οριζόντια επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης με 25 λεπτά του ευρώ ανά λίτρο. «Το επίδομα θέρμανσης αυξάνεται καλύπτοντας πλέον 1,3 εκατ. συμπατριώτες μας, με την αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων» τόνισε αρχικά ο κ. Σταϊκούρας και προσέθεσε:

«Τα εισοδηματικά αυξάνουν από 14.000 ευρώ στα 16.000 ευρώ για τον άγαμο και από τις 20.000 στις 24.000 ευρώ για τον έγγαμο, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο» Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι επιπλέον «αυξάνεται το επίδομα από 300 ευρώ, πολλαπλασιαζόμενο σε βαθμοημέρες, σε 350 ευρώ (σ.σ. πάλι πολλαπλασιαζόμενο σε βαθμοημέρες). Επίσης, όσοι δικαιούχοι καταναλώσουν για πρώτη φορά φέτος πετρέλαιο ή υγραέριο, ή άλλες μορφές καυσίμων, πλην φυσικού αερίου, δικαιούνται διπλάσιου επιδόματος».

Σκυλακάκης: 300 εκατ. ο προϋπολογισμός για το αυξημένο επίδομα θέρμανσης

Σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο, το κόστος του επιδόματος θέρμανσης φέτος θα ανέλθει στα 300 εκατ. ευρώ, από 84 εκατ. το 2020 και 174 εκατ. το 2021. «Είναι αρκετά μεγαλύτερο από πέρυσι το επίδομα θέρμανσης. Υπολογίζουμε κατά 300 εκατ. αλλά δεν γνωρίζουμε τη δυναμική ακόμα. Δίνουμε κίνητρα για να μεταβούμε μακριά από το φυσικό αέριο το οποίο έχει πάρα πολύ ακριβή τιμή αυτή τη στιγμή» σημείωσε ο Θόδωρος Σκυλακάκης.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, «η μετάβαση μακριά από το φυσικό αέριο είναι προσωρινή, αφορά το φετινό επίδομα, δεν είναι κάτι μόνιμο και αφορά τη συγκεκριμένη συγκυρία του πολέμου στην Ουκρανία. Για τους νέους δικαιούχους, δηλαδή αυτούς που κατά κύριο λόγο θερμαίνονταν με ηλεκτρισμό και θα μεταβούν στο φυσικό αέριο δίνουμε μια επιδότηση διπλάσια, αυξημένη κατά 100%. δηλαδή γι’ αυτούς το επίδομα αντί για 350 ευρώ πολλαπλασιαζόμενο σε βαθμοημέρες, θα είναι 700 ευρώ πολλαπλασιαζόμενο σε βαθμοημέρες».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις