Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Βασιλιάς Κάρολος – φωτογράφος: Παραλίγο να πυροβολήσουν άντρα στο κεφάλι!
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βασιλιάς Κάρολος – φωτογράφος: Παραλίγο να πυροβολήσουν άντρα στο κεφάλι!

Βασιλιάς Κάρολος - φωτογράφος: «Βρέθηκε χιλιοστά από τον θάνατο»

Ένας… μεγάλος θαυμαστής της βασιλικής οικογένειας παραλίγο να προκαλέσει επεισόδιο, όταν πετάχτηκε ξαφνικά τρέχοντας μπροστά από τη Ρολς Ρόις του βασιλιά Καρόλου Γ’ για να τραβήξει μια φωτογραφία. Ο άνδρας απείχε «χιλιοστά του δευτερολέπτου» από τον θάνατο, σύμφωνα με έναν βετεράνο των ειδικών δυνάμεων. Το σκηνικό καταγράφηκε σε ζωντανή μετάδοση του Sky News νωρίτερα σήμερα κοντά στον κόμβο Savoy Circus, στο East Acton του Λονδίνου. Ο βασιλιάς Κάρολος πήγαινε από την Αίθουσα του Γουέστμινστερ προς τη RAF Northholt όταν η συνοδεία του έπεσε σε «ενέδρα» από έναν άνδρα, οπλισμένο με… μια κάμερα.

Ο άνδρας, φορώντας ένα λευκό μπλουζάκι και ένα μπλε παντελόνι, κυνηγούσε το αυτοκίνητο του μονάρχη για περίπου 100 μέτρα όταν βγήκε τρέχοντας στον δρόμο, διασχίζοντας δύο λωρίδες κυκλοφορίας, για να τραβήξει μια φωτογραφία του Βασιλιά.

vasilias-karolos
Δρακόντεια μέτρα στο Λονδίνο

Αξιωματικοί των υπηρεσιών ασφάλειας, που ταξίδευαν πίσω από τον βασιλιά, πήδηξαν έξω από το όχημά τους για να αναχαιτίσουν τον άνδρα, ο οποίος διατάχθηκε να φύγει μακριά από τη Ρολς Ρόις του μονάρχη. Το περιστατικό σημειώθηκε τη στιγμή που οι βρετανικές υπηρεσίες ασφαλείας ετοιμάζουν ένα «ατσάλινο δαχτυλίδι» γύρω από το Λονδίνο ενόψει της κηδείας της βασίλισσας τη Δευτέρα, με ελεύθερους σκοπευτές στις στέγες, 1.500 στρατιώτες και 10.000 αστυνομικούς να αναπτύσσονται σε όλη την πρωτεύουσα.

Ο Φιλ Κάμπιον, ένας συνταξιούχος λοχίας, είπε ότι ο απερίσκεπτος φωτογράφος ήταν «χιλιοστά του δευτερολέπτου πριν από τον θάνατο». Μιλώντας αποκλειστικά στην Daily Mail, ο Κάμπιον, ο οποίος υπηρέτησε ως αξιωματικός προστασίας στο Αφγανιστάν υπερασπιζόμενος τους Ευρωπαίους πρεσβευτές από τους τρομοκράτες, είπε: «Αυτός ο τύπος είναι εξαιρετικά τυχερός που δεν τον πυροβόλησαν στο κεφάλι».

«Οι αξιωματικοί προστασίας δεν έχουν πολύ χρόνο για να καταλάβουν εάν οι άνθρωποι αποτελούν απειλή ή όχι… Θα μπορούσε να ήταν χιλιοστά του δευτερολέπτου μακριά από τον θάνατο». Ο βετεράνος της SAS, Φιλ Κάμπιον, είπε ότι οι επίλεκτοι σωματοφύλακες του βασιλιά είχαν λίγα δευτερόλεπτα για να πάρουν την απόφασή τους. Το ταξίδι του βασιλιά στο RAF Northholt συνεχίστηκε χωρίς άλλα απρόοπτα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις