Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

06

Δεκεμβρίου 2022

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μητροπολίτης Μεσσηνίας για αμβλώσεις: Η εκκλησία διαχρονικά τις θεωρεί φονικές
ΕΛΛΑΔΑ

Μητροπολίτης Μεσσηνίας για αμβλώσεις: Η εκκλησία διαχρονικά τις θεωρεί φονικές

Μητροπολίτης Μεσσηνίας για αμβλώσεις: Το κυοφορούμενο έμβρυο είναι ζωή, δεν είναι πράγμα

Φονικές πράξεις θεωρεί διαχρονικά η Εκκλησία τις αμβλώσεις, ανέφερε σήμερα ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος διευκρίνισε ότι δεν μιλά για τις αμβλώσεις που γίνονται για λόγους ιατρικούς αλλά για όσες γίνονται ώστε «οι γυναίκες ως μητέρες να απαλλαγούν από αυτό που κυοφορείται μέσα τους και εξαιτίας της σχέσης του με την μητέρα και τον πατέρα, έχει κι αυτό δικαιώματα στη ζωή». Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος τάσσεται κατά των αμβλώσεων μετά τα όσα είχε αναφέρει και ο Μητροπολίτης Δωδώνης κατά των αμβλώσεων ακόμα και σε περίπτωση βιασμου.

Σάλος με το κήρυγμα του Μητροπολίτη Κοζάνης: “Σήμερα κυκλοφορούν ημίγυμνες οι κόρες και οι εγγονές σας”

Ερωτηθείς για περιπτώσεις εγκυμοσύνης σε δύσκολες συνθήκες, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος είπε ότι η άμβλωση δεν είναι ο τρόπος και το μέσο για να επιλυθούν τέτοια προβλήματα για τα οποία οφείλει να παρεμβαίνει το κράτος δικαίου. «Δεν είναι θέμα της Εκκλησίας επειδή το κράτος δεν επιλύει, επειδή βλέπει προς τα κάτω και σέβεται την ανθρώπινη ζωή και το ανθρώπινο πρόσωπο, γι’ αυτό δεν μπορεί να υιοθετήσει ποτέ η εκκλησία την άμβλωση», τόνισε ο κ. Χρυσόστομος.

Χρυσόστομος: Το κυοφορούμενο έμβρυο είναι ζωή, δεν είναι πράγμα

Για το δικαίωμα της γυναίκας στην αυτοδιάθεση, ο μητροπολίτης Χρυσόστομος ανέφερε ότι δεν υπάρχει δικαίωμα στον άνθρωπο και ελευθερία χωρίς όριο. «Υπάρχει κοινωνία χωρίς όρια; Τότε φτάνουμε στην ασυδοσία. Και το όριο δεν είναι το πώς αντιλαμβάνομαι εγώ τη ζωή μου ή το σώμα μου ατομικά. Το όριο είναι πώς αποδέχομαι τον άλλον δίπλα μου. Και το κυοφορούμενο έμβρυο είναι ζωή, δεν είναι πράγμα», τόνισε.

Πρόσθεσε ακόμη ότι η Εκκλησία τοποθετείται για όποιο θέμα αφορά την ανθρώπινη ύπαρξη, δεν είναι απλά ένας οργανισμός που παράγει κοινωνική πρόνοια. Όπως είπε η Εκκλησία έρχεται να διαμορφώσει πρότυπα και μοντέλα κοινωνίας «και γι’ αυτό πρέπει να έχει λόγο. Ανεξάρτητα από το αν για κάποιους είναι αποδεκτός αυτός ο λόγος ή μη αποδεκτός».

«Η εκκλησία διαχρονικά θεωρεί τις αμβλώσεις φονικές» λέει ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις