Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Συνέντευξη Μητσοτάκη ΔΕΘ 2022: Η στάση του ΠΑΣΟΚ δείχνει ότι είναι κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέντευξη Μητσοτάκη ΔΕΘ 2022: Η στάση του ΠΑΣΟΚ δείχνει ότι είναι κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ

Συνέντευξη Μητσοτάκη ΔΕΘ 2022:Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η πρώτη κάλπη της απλής αναλογικής «κρύβει» το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης που δεν απηχεί την βούληση του Ελληνικού λαού

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε σήμερα ότι η πρώτη κάλπη της απλής αναλογικής «κρύβει» το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης που δεν απηχεί την βούληση του Ελληνικού λαού καθώς – όπως είπε – αν και η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα με διαφορά ενδεχομένως να δοθεί η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης συνασπισμού από ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ – ΜεΡΑ25 – ΚΚΕ. Παράλληλα εκτίμησε πως η στάση του κ. Νίκου Ανδρουλάκη και του ΠΑΣΟΚ είναι «πολύ κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ». «Θέλω να γνωρίζουν οι Ελληνες πολίτες ότι μετά την πρώτη κάλπη υπάρχει πιθανότητες συγκρότησης κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, την στήριξη του Ανδρουλάκη, την στήριξη του Βαρουφάκη και ενδεχομένως την στήριξη – ανοχή του κ. Κουτσούμπα. Θέλω να το γνωρίζουν οι Έλληνες πολίτες ότι αυτό είναι μια πιθανότητα με την ΝΔ μακρά πρώτο κόμμα. Εχω επιφυλάξεις για το αν αυτό απηχεί την βούληση του ελληνικού λαού» ανέφερε χαρακτηριστικά, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη ΔΕΘ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η πρώτη Κυριακή της απλής αναλογικής έχει εξίσου κρίσιμα πολιτικά χαρακτηριστικά απαντώντας με τον τρόπο αυτό σε όσους ενδεχομένως να επιλέξουν την αποχή με το σκεπτικό ότι η μόνη πιθανότητα σχηματισμού κυβέρνησης περνά μέσα από τις δεύτερες εκλογές. «Μαθηματικά τουλάχιστον υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης από την πρώτη Κυριακή. Το λέω γιατί όλη η στάση του ΠΑΣΟΚ και του κ. Ανδρουλάκη με κάνει να πιστεύω ότι είναι εξαιρετικά κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ. Η προσπάθεια ίσων αποστάσεων δεν ανταποκρίνεται στα ειλικρινή αισθήματα και τις προθέσεις του κ. Ανδρουλάκη» είπε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις