Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Η συμμορία με τα… φρούτα
ΕΛΛΑΔΑ

Η συμμορία με τα… φρούτα

Από Ελληνικό, Φάληρο μέχρι Νέα Ιωνία 

Το… σκαρφίστηκαν κι αυτό! Υποδύονταν, από τις αρχές  Ιουνίου τους δημοτικούς υπαλλήλους και σαν «καλοί Σαμαρείτες», πήγαιναν στα σπίτια ηλικιωμένων, να προσφέρουν δωρεάν φρούτα, λόγω, έλεγαν στα θύματα, της ακρίβειας, που μπορεί να τους τα στερούσε!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Προσφέρονταν, όχι μόνο να τα παραδώσουν στην αυλή ή στην είσοδο της πολυκατοικίας στους «δικαιούχους’, αλλά να τα μεταφέρουν και στο εσωτερικό των σπιτιών τους, για να μη σηκώνουν οι ένοικοι μεγάλα βάρη! Ο σκοπός, ωστόσο, ήταν άλλος. Πίσω από αυτόν που κουβαλούσε τα φρούτα σε τσάντες η σε τελάρα, ακολουθούσαν, χωρίς να γίνο9νται αντιληπτοί από τον ένοικο η την ένοικο που πήγαινε μπροστά για να ανοίξει την πόρτα και να δείξει το σημείο όπου θα άφηνε τα φρούτα η «υπάλληλος του Δήμου». Χωρίς να τους βλέπει το θύμα, μοιράζονταν στα άλλα δωμάτια του σπιτιού και σήκωναν ό,τι έβρισκαν από κοσμήματα μέχρι μετρητά.

Μη έχοντας καταλάβει εκείνη τη στιγμή το παραμικρό τα θύματα, ευχαριστούσαν κι από πάνω τον δημοτικό υπάλληλο για την καλοσύνη του… Λίγο μετά ακολουθούσαν οι καταγγελίες, που έπεφταν σαν βροχή στην  αστυνομία. Οι αστυνομικοί της  Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, κατάφεραν μετά από επισταμένη έρευνα να εντοπίσουν και να περάσουν χειροπέδες σε έξι μέλη της «σπείρας των φρούτων», ενώ αναζητούν έναν ένα ακόμη.

Συνελήφθησαν, λοιπόν σε Κηφισια και Γέρακα και σε  βάρος τους, σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης που διαπράττει διακεκριμένες κλοπές.

Λεία άνω των 50.000 ευρώ

«Όπως προέκυψε από την έρευνα», αναφέρει η Ασφάλεια Νοτιοανατολικής Αττικής, «τουλάχιστον από το μήνα Ιούνιο του τρέχοντος έτους, οι κατηγορούμενοι είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική ομάδα με διαρκή δράση και διακριτούς, εναλλασσόμενους κατά περίπτωση, ρόλους, διαπράττοντας διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών από οικίες ηλικιωμένων, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος άνω των 50.000 ευρώ. Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη κινούμενα με φορτηγά τύπου VAN , μετέβαιναν στις ανωτέρω περιοχές και αναζητούσαν ηλικιωμένα άτομα. Μόλις εντόπιζαν το υποψήφιο θύμα, το προσέγγιζαν προσποιούμενοι τους υπαλλήλους του Δήμου που προσφέρουν δωρεάν φρούτα και με την πρόφαση να τα μεταφέρουν στην οικία τους, κατάφερναν να εισέλθουν εντός αυτής.

Από Ελληνικό, Φάληρο μέχρι Νέα Ιωνία

Ακολουθούσε η είσοδος στην οικία και άλλων μελών της σπείρας, τα οποία ερευνούσαν τους χώρους και αφαιρούσαν κοσμήματα και χρηματικά ποσά». Από τη μέχρις στιγμής προανακριτική έρευνα, τονίζεται,  εξιχνιάστηκαν 10 περιπτώσεις κλοπών με την ίδια μεθοδολογία, στις περιοχές Ελληνικού, Αλίμου, Ηλιούπολης, Βάρης, Νέα Ιωνίας, Νέας Φιλαδέλφειας, Αθήνας, Πειραιά και Παλαιού Φαλήρου.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα «επιχειρησιακά» οχήματα και σε οικία τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τελάρα με φρούτα, χαρτονομίσματα διαφόρων χωρών, κοσμήματα, κάμερες και καταγραφικό μηχάνημα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις