Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πρώην παρουσιαστής – παιδική πορνογραφία: Συνελήφθη 62χρονος
ΕΛΛΑΔΑ

Πρώην παρουσιαστής – παιδική πορνογραφία: Συνελήφθη 62χρονος

Πρώην παρουσιαστής - παιδική πορνογραφία: Ο 62χρονος παρουσίαζε εκπομπή σε ΜΜΕ της Πελοποννήσου

Συνελήφθη 62χρονος άντρας στα Πατήσια, ο οποίος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες για πορνογραφία και γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους. Πρόκειται για συνταξιούχο εκπαιδευτικό που ήταν και γνωστός παρουσιαστής στη Σπάρτη, ο οποίος αναζητούνταν από τις αστυνομικές Αρχές της Καλαμάτας, μετά από καταγγελία 22χρονης. Ο άνδρας φέρεται να είχε αποπλανήσει τρεις ανήλικες αδερφές και εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων, γενετήσιες πράξεις με ανήλικους, κατάχρηση ανηλίκων και παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία προσωπικών δεδομένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 62χρονος παρουσίαζε εκπομπή σε ΜΜΕ της Πελοποννήσου και είχε δική του εκπομπή στο YouTube, στην οποία έπαιρνε συνεντεύξεις από τοπικούς φορείς, προωθώντας τοπικά προϊόντα. «Θα προσπαθήσουμε να βρούμε διέξοδα στα αδιέξοδα της κοινωνίας που βασανίζουν όχι μόνο τα παιδιά μας αλλά και την ελληνική οικογένεια γενικότερα», έλεγε σε μία εκπομπή του και συμπλήρωνε: «σαν οικογενειάρχης, σαν εκπαιδευτικός, προσπαθώ όπως και εσείς, να δώσω από το περίσσευμα των δυνάμεών μας να δώσουμε στους ανθρώπους μας και να αισιοδοξήσουμε». Ο 62χρονος κατηγορούμενος ήταν αναγνωρίσιμος στην Πελοπόννησο και είχε αναπτύξει έντονη δραστηριότητα στην περιοχή όπου διέμενε, γράφοντας βιβλίο ενώ συνεργαζόταν και με την τοπική Ιερά Μητρόπολη, όπως αναφέρουν πληροφορίες του Reader.

Η καταγγελία και η σύλληψη

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 62χρονος κατηγορείται πως αποπλάνησε τρεις αδερφές ενώ ήταν ανήλικες. Φέρεται να είχε βιντεοσκοπήσει τη μεγαλύτερη, η οποία όταν έφυγε από το πατρικό της σπίτι σε ηλικία 22 ετών και εγκαταστάθηκε για να βρει εργασία στην Καλαμάτα, τον κατήγγειλε. Ταυτόχρονα ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός φέρεται να απαιτούσε από συγγενικό πρόσωπο της 22χρονης παρόμοιες πράξεις έναντι χρηματικού ανταλλάγματος. Όπως αναφέρει η Αστυνομία, της καταγγελίας ακολούθησε ενδελεχής και εμπεριστατωμένη έρευνα, από την οποία ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του συλληφθέντα στην παράνομη δραστηριότητα, ενώ παράλληλα εξακριβώθηκε και η εμπλοκή του σε κατ’ εξακολούθηση ασελγείς πράξεις σε βάρος ακόμα τεσσάρων τεσσάρων ανηλίκων.

Η σύλληψη του δράστη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (7/9) στα Πατήσια, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών. Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του συλληφθέντα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

φορητός σκληρός δίσκος, με πλήθος οπτικοακουστικού υλικού, ερωτικού περιεχομένου του δράστη με τις ανωτέρω ανήλικες,
203 ψηφιακοί δίσκοι CD
7 φορητοί σκληροί δίσκοι
2 κάμερες
5 κινητά τηλέφωνα
3 φορητές μονάδες αποθήκευσης USB και
φορητός υπολογιστής.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ διερευνάται το πλήρες εύρος της εγκληματικής του δραστηριότητας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις