Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μητροπολίτης Κοζάνης βιασμοί: “Σήμερα κυκλοφορούν ημίγυμνες οι κόρες και οι εγγονές σας”
ΕΛΛΑΔΑ

Μητροπολίτης Κοζάνης βιασμοί: “Σήμερα κυκλοφορούν ημίγυμνες οι κόρες και οι εγγονές σας”

Ο Μητροπολίτης είπε για τις αμβλώσεις ότι "διαπράττονται εκατομμύρια φόνοι παιδιών μέσα στη μήτρα της μάνας τους"

Αντιδράσεις προκάλεσαν όσα είπε για τις αμβλώσεις, αλλά και αυτούς που στηρίζουν το συγκεκριμένο δικαίωμα, ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος, από τον ιερό ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου στα Πετρανά. Το πρωί της Πέμπτης, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση της Ιεράς Συνόδου, αναγνώστηκε σε όλους τους ιερούς ναούς της χώρας, η εγκύκλιος της Εκκλησίας της Ελλάδος κατά των αμβλώσεων. Σύμφωνα με το kozanimedia.gr, ο Μητροπολίτης Παύλος, στο κήρυγμά του διάρκειας σχεδόν μισής ώρας, ανέφερε πως παλαιότερα δικαιολογούνταν “κοινωνικά” οι αμβλώσεις, γιατί οι κοπέλες πήγαιναν στα χωράφια για δουλειά και ένας “παλιάνθρωπος” τις βίαζε, αλλά τώρα “κυκλοφορούν ημίγυμνες στις πόλεις”, δικαιολογώντας εμμέσως τους βιαστές επειδή προκαλούνται από το ντύσιμο των γυναικών.

Αργύρης Παπαργυρόπουλος για μητροπολίτη Κοζάνης: «Να αγιάσουν τα κόκαλά του»

“Τότε δεν άντεχε η κοινωνία να χαθεί η τιμή και η παρθενία μιας κοπέλας, γιατί βάδιζε σε αρχές, στη δημόσια αιδώ και στα χρηστά ήθη, σε εκείνα που διαμορφώθηκαν στον αστικό κώδικα του 1952. Αλλά σιγά-σιγά ήρθαμε και τα σβήσαμε όλα” υποστήριξε ο μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης, προσθέτοντας πως “άρχισε να επιτρέπεται να βγαίνουν από τη θάλασσα ημίγυμνοι και γυμνοί… και σήμερα γυρίζουν ημίγυμνες οι κόρες και οι εγγονές σας, 13 και 14 ετών”.

Ο Μητροπολίτης Κοζάνης εξομοίωσε τις εκτρώσεις με τους φόνους και διερωτήθηκε “εάν αυτός είναι πολιτισμός”. Επίσης ανέφερε πως “η εκκλησία σέβεται την επιστήμη, αλλά μέχρι εκεί που προσφέρει στον άνθρωπο”.

Εσείς οι γυναίκες δε μπορείτε να κλείσετε τα στόματά σας;

Να σημειωθεί ότι ο ίδιος είχε κάνει σχόλια κατά των γυναικών, τον περασμένο Ιανουάριο. Ανήμερα των Θεοφανίων, ενοχλημένος πιθανόν από κάποιον θόρυβο μέσα στην εκκλησία, ανέφερε επί λέξει: “Εσείς οι γυναίκες δε μπορείτε να κλείσετε τα στόματά σας; Πώς τις αντέχετε;” Μετά αναρωτιέστε ‘τι είπε ο δεσπότης;’”.






Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις