Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δικηγόροι – ΜΑΤ: ΕΔΕ μετά την καταγγελία για αστυνομική βία
ΕΛΛΑΔΑ

Δικηγόροι – ΜΑΤ: ΕΔΕ μετά την καταγγελία για αστυνομική βία

Πρόκειται για περιστατικό που σημειώθηκε τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου

Διενέργεια Προκαταρκτικής Διοικητικής Εξέτασης διατάχθηκε από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, σχετικά με τη διερεύνηση της καταγγελίας δύο δικηγόρων. Πρόκειται για περιστατικό που σημειώθηκε τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, 3 Σεπτεμβρίου, στην πλατεία Εξαρχείων. Σύμφωνα με την καταγγελία των δύο δικηγόρων, υπέστησαν βία κατά τη διάρκεια ελέγχου τους από αστυνομικούς. «Το βράδυ της Παρασκευής 2 Σεπτεμβρίου βρισκόμουν εγώ με τον έτερο συνάδελφο, τον καταγγέλλοντα, στην περιοχή των Εξαρχείων, είχαμε βγει για ένα βραδινό ποτό. Αποχωρώντας από το μαγαζί που βρισκόμασταν και κατευθυνόμενοι προς το ΙΧ που είχαμε σταθμεύσει κοντά στην πλατεία, διασχίζοντάς τη, υπήρχε ισχυρή αστυνομική παρουσία.

Μία διμοιρία των ΜΑΤ ξεπρόβαλε μπροστά μας, ένας από τους αστυνομικούς, όντας πάνοπλος με την ασπίδα του, το κράνος του, μας σταμάτησε, μας φώναξε και ήρθε προς εμάς ζητώντας τα στοιχεία μας. Τόσο εγώ, όσο και ο συνάδελφος σαστίσαμε, αλλά αμέσως τους αποκαλύψαμε αμέσως την ιδιότητά μας και τους ρωτήσαμε για ποιον λόγο διενεργείται ο συγκεκριμένος έλεγχος. Δεν ειπώθηκε κάτι γιατί μέσα σε δευτερόλεπτα, ενώ εγώ προσπάθησα να τους δείξω τα στοιχεία μου, βλέπω τον αστυνομικό που μιλούσε στον συνάδελφο να πραγματοποιεί μία επίθεση, με μία πολύ παράξενη λαβή. Έπιασε τον συνάδελφο από τον λαιμό, του έκανε κεφαλοκλείδωμα και προσπάθησε να τον ακινητοποιήσει. Παράλληλα, υπήρχε ένταση και εγώ ωθήθηκα προς ένα σημείο από τους άλλους αστυνομικούς και υπήρξαν έντονες φωνές», είπε μιλώντας στο Open ο ένας καταγγέλλων.

«Λίγα λεπτά μετά την άφιξή μας στο Α.Τ. Εξαρχείων, με οδήγησαν σε έναν σκοτεινό χώρο και δύο αστυνομικοί μού ζήτησαν να αφαιρέσω τα ρούχα μου. Στην ουσία ο ένας με φακό ερεύνησε τα προσωπικά μου αντικείμενα, ενώ ο άλλος φόρεσε γάντια και μου ζήτησε σιγά σιγά να βγάλω τα ρούχα μου, όπως και προφανώς έκανα. Ουσιαστικά βρέθηκα για κάποια δευτερόλεπτα χωρίς κανένα ρούχο», πρόσθεσε ο καταγγέλλων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις