Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ολυμπιακός: Μια μεταγραφή που χαράσσει πορεία
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ολυμπιακός: Μια μεταγραφή που χαράσσει πορεία

Ολυμπιακός: Όταν ο Κριστιάν Καρεμπέ κάλεσε να μπουν μαζί στον αγωνιστικό χώρο ο Μαρινάκης και ο Μαρσέλο, το γήπεδο σείστηκε από τις ζητωκραυγές και τα πάντα καλυφτήκαν από τα βεγγαλικά και τα καπνογόνα.

Η υποδοχή στην Ελλάδα, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», του παγκόσμιου Μαρσέλο δεν έχει προηγούμενο! Πάνω από 25.000 φίλαθλοι του Ολυμπιακού συγκεντρώθηκαν στον ναό του Θρύλου και υποδέχθηκαν όπως άξιζε τον Βραζιλιάνο διεθνή μάγο της μπάλας, ο οποίος για 16 χρόνια ήταν από τους ηγέτες και αρχηγούς της Βασίλισσας του ποδοσφαίρου, της Ρεάλ Μαδρίτης. Εκεί όπου μαζί με τον Ρονάλντο, τον Ζιντάν και πολλούς άλλους έγραψε όχι μια, αλλά πολλές χρυσές σελίδες στην ιστορία της Ρεάλ. Είναι αλήθεια ότι ο Μαρσέλο αγαπήθηκε από τα εκατομμύρια των φίλων της Ρεάλ όχι μόνο στην Ισπανία, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο! Και ναι ο διεθνής άσος της εθνικής Βραζιλίας έζησε μια παραμυθένια ποδοσφαιρική ζωή, η οποία θα συνεχιστεί τώρα στην Ελλάδα! Εδώ όπου τον έφερε ο Ευάγγελος Μαρινάκης για λογαριασμό του Ολυμπιακού.

Η είδηση έπεσα σαν βόμβα μεγατόνων και σκόρπισε πολύ μεγάλη χαρά και όχι μόνο στους φίλους του Ολυμπιακού, αλλά σε όλους τους Έλληνες φιλάθλους που αγαπούν τους καλούς παίκτες και θέλουν να βλέπουν καλής ποιότητας ποδόσφαιρο. Για την υποδοχή του μάλιστα, ο Ολυμπιακός διοργάνωσε μια εντυπωσιακή φιέστα, που όμοια της δεν είχε ξαναγίνει στην χώρα μας. Από νωρίς την περασμένη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου του 2022, το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» γέμισε. Τα συνθήματα για τον «θεϊκό» Μαρσέλο, τον πρόεδρο Βαγγέλη Μαρινάκη και για τον Ολυμπιακό κάλυπταν όχι μόνο το Φάληρο, τον Πειραιά, αλλά και την Αθήνα!

Η είσοδος στο γήπεδο

Όταν δε ο Κριστιάν Καρεμπέ κάλεσε να μπουν μαζί στον αγωνιστικό χώρο ο Μαρινάκης και ο Μαρσέλο, το γήπεδο σείστηκε από τις ζητωκραυγές και τα πάντα καλυφτήκαν από τα βεγγαλικά και τα καπνογόνα. Και ναι η υποδοχή ήταν αντάξια της ιστορίας του μεγάλου του διάσημου Μαρσέλο. Είναι αλήθεια πως ο Μαρσέλο συγκινημένος υποκλίθηκε στον λαό του Ολυμπιακού και υποσχέθηκε πως θα κάνει τα πάντα για να κερδίσει περισσότερα τρόπαια και να πάει καλά στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός. Η ιστορική, η εντυπωσιακή και χωρίς προηγούμενο υποδοχή του θρυλικού Μαρσέλο έκανε τον γύρο του κόσμου!

Αλλαγή επιπέδου

Είναι γεγονός πως με την άφιξη του Μαρσέλο στον πρωταθλητή Ελλάδος, ο Ολυμπιακός ανέβηκε επίπεδο! Έχει δυο ισάξιες εντεκάδες! Έγινε πιο δυνατός στην Ελλάδα. Και περισσότερο υπολογίσιμος στη Ευρώπη! Με τον ερχομό του Μαρσέλο στην χώρα μας, ανοίγουν οι πόρτες, ώστε να έρθουν και άλλοι διάσημοι ποδοσφαιριστές από το πάνω-πάνω ράφι! Και αυτό είναι βέβαιο πως θα ανεβάσει το ποδόσφαιρο μας ιδιαίτερα σήμερα που τόσο έχουμε ανάγκη. Χρειαζόμαστε βαθμούς για να μην χάσουμε κεκτημένα δικαιώματα. Και ναι, αυτό ήταν ένας βασικός λόγος της τεράστιας υποδοχής που του έγινε από τον Ολυμπιακό και που όμοια της δεν είχε ματαγίνει!

 

Το παρελθόν

Για την ιστορία να υπογραμμίσω πως παρόμοιες υποδοχές όχι όμως στο γήπεδο κάτι που γίνεται στην Ευρώπη και για πρώτη φορά εφαρμόστηκε από τους πρωταθλητές, στην Ελλάδα είχαμε, σε άλλους χώρους!

  • Στις 13 Ιουλίου του 1988 όταν πάνω από 40.000 λαού υποδέχθηκε τον Ούγγρο Λάγιος Ντέταρι στην πλατεία Κοραή στον Πειραιά. Ήταν εκρηκτική η ατμόσφαιρα!
  • Στις 16 Ιουλίου του 1999 με την άφιξη του Σλοβένου Ζλάτο Ζάχοβιτς συγκεντρώθηκαν στο αεροδρόμιο του Ελληνικού περισσότεροι από 5.000 φίλοι του Ολυμπιακού.
  • Στις 19 Ιουλίου του 1999 (τρεις ημέρες αργότερα) κοντά στις 5.000 φίλαθλοι συγκεντρώθηκαν στο αεροδρόμιο του Ελληνικού και υποδέχθηκαν τον μάγο της μπάλας τον Ζιοβάνι. Και
  • Στις 21 Ιουλίου του 2004 όταν ήρθε ο Βραζιλιάνος Ριβάλντο στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» είχαν συγκεντρωθεί περισσότεροι από 5.000 ερυθρόλευκοι φίλοι για να τον υποδεχθούν!
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις