Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ελλάδα – Ουκρανία Eurobasket 2022: Για την πρωτιά η Εθνική
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ελλάδα – Ουκρανία Eurobasket 2022: Για την πρωτιά η Εθνική

Ελλάδα - Ουκρανία Eurobasket 2022: Στην δράση σήμερα και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

Ντέρμπι κορυφής περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα του Ευρωμπάσκετ 2022 για την Εθνική Ελλάδας. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα βρίσκεται αήττητο και «αγκαλιά» με την Ουκρανία στο «ρετιρέ» του 3ου ομίλου στο Μιλάνο και στη σημερινή μεταξύ τους μονομαχία θα κριθεί η ομάδα που θα «σφραγίσει» την πρωτιά (6/9, 18:00, ΕΡΤ1).

Η Ελλάδα πανηγύρισε εχθές απέναντι στη Βρετανία την τρίτη νίκη της σε ισάριθμες αναμετρήσεις στη διοργάνωση (είχαν προηγηθεί οι νίκες επί Κροατίας και Ιταλίας), ενώ η Ουκρανία «σόκαρε» και την Ιταλία, μετά τις επιτυχίες επί των Βρετανών και των Εσθονών. Υπενθυμίζεται ότι και οι δύο ομάδες εξασφάλισαν εχθές την πρόκρισή τους στα νοκ-άουτ του Ευρωμπάσκετ 2022.

Για την πρωτιά με Ουκρανία η Εθνική

Η σημερινή αντίπαλος της Εθνικής διακρίνεται για τις αμυντικές ικανότητές της, ενώ βρίσκει πάντα στόχο μέσα στο καλάθι. Η Ουκρανία παίζει σκληρά και εύστοχα, κάτι που επιβεβαιώθηκε και στη χθεσινή νίκη επί της Ιταλίας, από την οποία έλειπε ο κλασικός σέντερ. Τεράστια, πάντως, είναι και η προσφορά του Σβι Μιχάιλιουκ στην περιφέρεια, με τον σούτινγκ γκαρντ των Τορόντο Ράπτορς να ξεχωρίζει στην πέμπτη θέση των σκόρερ του Ευρωμπάσκετ με μέσο όρο 20 πόντους, ενώ τη μεγαλύτερη «ζημιά» στις αντίπαλες ομάδες κάνουν η συγκέντρωση και το πείσμα των Ουκρανών, καθώς παλεύουν από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Η Ελλάδα, πάντως, ευτύχισε στη νίκη επί της Βρετανίας να δει τον Γιώργο Παπαγιάννη να κερδίζει χρόνο στο ροτέισον ολοκληρώνοντας με 17 πόντους, 6 ριμπάουντ και 1 ασίστ, όπερ σημαίνει ότι ο Έλληνας σέντερ του Παναθηναϊκού είναι έτοιμος για μια μεγάλη «μάχη» με τους αντίπαλους «πύργους». Δύσκολα, πάντως, θα προλάβει και τη σημερινή αναμέτρηση ο Κώστας Αντετοκούνμπο, ο οποίος αναμένεται να προφυλαχθεί εν όψει της συνέχειας. Κανονικά, όμως, θα βρίσκεται στο παρκέ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κάτι που επιβεβαίωσε και στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Δημήτρης Ιτούδης.

Το σημερινό πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής του Ευρωμπάσκετ 2022:

6 Σεπτεμβρίου

1ος Όμιλος (4η αγωνιστική)
14:30 Βέλγιο-Τουρκία
17:15 Μαυροβούνιο-Ισπανία
20:00 Γεωργία-Βουλγαρία

4ος Όμιλος (4η αγωνιστική)
15:00 Ολλανδία-Πολωνία
18:30 Φινλανδία-Τσεχία
22:00 Ισραήλ-Σερβία

3ος Όμιλος (4η Αγωνιστική)
15:15 Εσθονία-Μεγάλη Βρετανία
18:00 Ελλάδα-Ουκρανία
22:00 Ιταλία-Κροατία

2ος Όμιλος (4η αγωνιστική)
15:30 Βοσνία/Ερζ.-Γαλλία
18:15 Ουγγαρία-Λιθουανία
21:30 Γερμανία-Σλοβενία

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις