Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Παρί Σεν Ζερμέν: Στο στόχαστρο σχολίων Εμπαπέ και Γκαλτιέ – Ξέσπασαν στα γέλια με ερώτηση
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Παρί Σεν Ζερμέν: Στο στόχαστρο σχολίων Εμπαπέ και Γκαλτιέ – Ξέσπασαν στα γέλια με ερώτηση

Παρί Σεν Ζερμέν: Για την κλιματική αλλαγή

Ο προπονητής της Παρί Σεν Ζερμέν, Κριστόφ Γκαλτιέ και ο Κίλιαν Εμπαπέ, δέχθηκαν έντονη κριτική. Αυτό, επειδή γέλασαν με μια ερώτηση σχετικά με το γιατί η ομάδα πήρε ένα ιδιωτικό τζετ για ένα σύντομο ταξίδι σε έναν αγώνα στην έδρα της Νάντ το Σαββατοκύριακο. «Είσαστε σοβαροί και απαντάτε έτσι;;;» έγραψε στο Twitter η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό. «Ξυπνήστε παιδιά!».

Ερωτηθέντες για το ταξίδι της Παρί με τζετ στη Ναντ σε μια συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα, ο Γκαλτιέ και ο Εμπαπέ κοιτάχτηκαν κατά πρόσωπο, με τον νεαρό παγκόσμιο πρωταθλητή, να ξεσπά σε γέλια και τον προπονητή του να απαντά με ένα αστείο.

«Σκεφτόμαστε να ταξιδέψουμε με γιοτ σε άμμο», αστειεύτηκε ο προπονητής της Παρί Σεν Ζερμέν

«Σήμερα το πρωί μιλήσαμε για αυτό με την εταιρεία που οργανώνει τα ταξίδια μας και εξετάζουμε το ενδεχόμενο να ταξιδέψουμε με γιοτ σε άμμο», είπε ο Γκαλτιέ. Ερωτηθείς για τις απόψεις του για το θέμα, ο Εμπαπέ απάντησε πως δεν έχει γνώμη. Ένα βίντεο με τα σχόλιά τους έγινε αμέσως viral, προκαλώντας οργισμένες αντιδράσεις από χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, περιβαλλοντολόγους και υπουργούς.

«Λατρεύω τον Εμπαπέ, μπορούμε όλοι να βάλουμε τα γέλια την λιγότερο κατάλληλη στιγμή και ήταν πραγματικά η λιγότερο κατάλληλη στιγμή», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λε Μαρ στο BFM TV την Τρίτη. «Όμως όλοι πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη την κλιματική αλλαγή», είπε, προσθέτοντας ότι η ειρωνεία του Γκαλτιέ ήταν «άτοπη». Η Νάντη απέχει περίπου δύο ώρες με το τρένο υψηλής ταχύτητας από το Παρίσι.

Στο «στόχαστρο» οι πτήσεις με ιδιωτικά τζετ

Η χρήση ιδιωτικών τζετ ήταν ένα θέμα που συζητήθηκε πολύ στη Γαλλία και παγκοσμίως αυτό το καλοκαίρι, με τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να παρακολουθούν -και να επικρίνουν- τη χρήση τους εν μέσω του καύσωνα, ξηρασίων και πλημμυρών που προκαλούνται από την κλιματική αλλαγή. Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε τη Δευτέρα σε συνέντευξη Τύπου ότι «όλοι πρέπει να κάνουν ότι τους αναλογεί» για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις