Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Αντωνακόπουλος: Ο Μίκης είναι αθάνατος γιατί έτσι φρόντισε η ιστορία!
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αντωνακόπουλος: Ο Μίκης είναι αθάνατος γιατί έτσι φρόντισε η ιστορία!

Αντωνακόπουλος: Ο Δήμος Πύργου τίμησε τη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη

Με μια πολύ σεμνή και λιτή τελετή ο Δήμος Πύργου τίμησε τη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη, με αφορμή τον έναν χρόνο από το θάνατο του παγκόσμιου συνθέτη, στην πόλη που τόσο αγάπησε και ήθελε-όπως ο ίδιος είχε δηλώσει-να ξαναζήσει όλες εκείνες τις στιγμές που βίωσε νεαρός.

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Ωλένη κ.κ. Αθανάσιου Μπαχού. Παρόντες στην τελετή ήταν ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, ο βουλευτής Ηλείας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Διονύσης Καλαματιανός, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Αργυρόπουλος, ο Τομεάρχης Πολιτισμού ΝΔ Χρήστος Σούλης, η πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Μαριάννα Σταθοπούλου, ο πρόεδρος της τ.κ. Πύργου Βασίλης Φάμελος, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου Ηλίας Ξανθούλης, ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου Δημάρχου και αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Γιώργος Καραστέργιος, ο ειδικός συνεργάτης Δημάρχου Βασίλης Χριστακόπουλος, ο καθηγητής και προσωπικός φίλος της οικογένειας Θεοδωράκη Δημήτρης Κορίζης, και η υπεύθυνη της Ομάδας παραδοσιακών σπόρων Όλγα Βενιζέλου-Ρουβά.

Μετά το τέλος της τελετής, οι παρευρισκόμενοι περπάτησαν μέχρι το σπίτι που έζησε για έναν χρόνο στον Πύργο ο Μίκης Θεοδωράκης και δημιούργησε τις πρώτες του μελωδίες και κατέθεσαν ένα τριαντάφυλλο με τον Δήμαρχο Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλο να δηλώνει:

“Είμαστε εδώ, στο σπίτι που τόσο αγάπησε ο Μίκης Θεοδωράκης, εδώ όπου συνέθεσε τις πρώτες του μελωδίες…Ήταν οι πρώτες μεγάλες στιγμές για έναν σπουδαίο άνθρωπο και συνθέτη. Ο Μίκης Θεοδωράκης, ένα ιστορικό μέγεθος, ήταν απο τους ανθρώπους που συνέβαλε στην αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα, στην άμβλυνση των αντιθέσεων, στο να επέλθει  κοινωνική ειρήνη, απαραίτητη για Ελλάδα. Ο Μίκης είναι αθάνατος γιατί έτσι φρόντισε η ιστορία. Αιωνία του η μνήμη….”

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις