Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Απειλές Ρωσίας στη Δύση: Μην παίζετε σκάκι με το θάνατο
ΚΟΣΜΟΣ

Απειλές Ρωσίας στη Δύση: Μην παίζετε σκάκι με το θάνατο

Απειλές Ρωσίας στη Δύση: «Οι χώρες της Δύσης κάνουν τα πάντα ώστε οι κρατικοί θεσμοί της Ρωσίας να σταματήσουν να λειτουργούν»

Για «παρτίδα σκάκι με τον θάνατο» της Δύσης με την υποστήριξή της στην Ουκρανία, κατηγόρησε ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Σε ανάρτησή του στο Vkontake, το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο της Ρωσίας, ο Μεντβέντεφ, ο οποίος είναι πλέον αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, κατηγόρησε τις δυτικές χώρες ότι προσπαθούν να επωφεληθούν από τη σύγκρουση για να ωθήσουν τη Ρωσία σε «ένα νέο γύρο αποσύνθεσης». «Οι χώρες της Δύσης κάνουν τα πάντα ώστε οι κρατικοί θεσμοί της Ρωσίας να σταματήσουν να λειτουργούν» έγραψε στην ανάρτησή του. «Θέλουν να στερήσουν από τη χώρα την αποτελεσματική διακυβέρνηση, όπως έγινε το 1991. Και ως αποτέλεσμα, να εξαλειφθεί η Ρωσία από το πολιτικό πεδίο».

Μεντβέντεφ: Μην παίζετε σκάκι με το θάνατο

Προχωρώντας σε απειλή προς τις χώρες της Δύσης, ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ πρόσθεσε: «Αυτές οι προσπάθειες είναι πραγματικά εξαιρετικά επικίνδυνες» επειδή «αγνοούν ένα απλό αξίωμα: η βίαιη διάσπαση μιας πυρηνικής δύναμης είναι πάντα μια παρτίδα σκάκι με το θάνατο». Τέλος, χαρακτήρισε το πυρηνικό οπλοστάσιο της Ρωσίας ως «την καλύτερη εγγύηση για τη διατήρηση της Μεγάλης Ρωσίας».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις