Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 14χρονος bullying – Πύργος: Σε εξέλιξη η υπόθεση του σχολικού εκφοβισμού
ΕΛΛΑΔΑ

14χρονος bullying – Πύργος: Σε εξέλιξη η υπόθεση του σχολικού εκφοβισμού

14χρονος bullying - Πύργος: Ο δήμαρχος της περιοχής μίλησε στον ΣΚΑΙ και τον Γιώργο Αυτιά

Σε τρεις προσαγωγές προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές για την υπόθεση bullying στον Πύργο, μετά το βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο οποίο δύο νεαροί εγκλωβίζουν και χαστουκίζουν με μένος έναν 14χρονο, ενώ ένας τρίτος τραβούσε βίντεο.
Όπως είχε γίνει γνωστό οι τρεις εμπλεκόμενοι για την υπόθεση είχαν ταυτοποιηθεί και πλέον έχουν προσαχθεί από την Αστυνομία, έπειτα από τη μήνυση που υπέβαλε ο 14χρονος, στους δύο για σωματική βλάβη και στον τρίτο για απειλή.

Οι Αρχές προχώρησαν αρχικά στην προσαγωγή δύο ατόμων, εκ των οποίων ο ένας αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του και ο άλλος έλαβε προθεσμία να απολογηθεί τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου. Λίγη ώρα μετά, έγινε γνωστή και η προσαγωγή του τρίτου ατόμου. Η Ασφάλεια Πύργου που χειρίζεται την υπόθεση, ερευνά το πόσοι συμμετείχαν στο bullying του 14χρονου, αλλά και σε πόσα άλλα περιστατικά έχει συμμετάσχει αυτή η εν λόγω παραβατική ομάδα.

Ο εφιάλτης του 14χρονου

Ο 14χρονος αποκάλυψε πώς ξεκίνησε ο εκφοβισμός του από την ομάδα αυτή. «Μου έλεγαν τι βλακείες κάνεις και ξεκίνησαν να με χτυπάνε. Έχουν πει αν ακούσουμε κάτι, θα έχεις χειροτέρα μπλεξίματα», δήλωσε, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ. Ο εκφοβισμός φέρεται να ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2021, όταν κάποιοι το βανδάλισαν και στη συνέχεια έβαλαν φωτιά το 4ο Γυμνάσιο.

Η μητέρα του ανέφερε πως, «το παιδί το τρομοκράτησαν από το σχολείο. Το παιδί φοβήθηκε γιατί θα μπλέκανε και τον χτύπησαν, γιατί δεν τους βοηθούσε στη δικαστική διαμάχη». «Πήγαμε στην αστυνομία και εκεί ο μικρός έκανε πίσω. Μου λέει “δεν πρόκειται να κάνουμε τίποτα, γιατί θα μου επιτεθούν και θα γίνουν χειρότερα τα πράγματα” και έτσι το παιδί αναγκάστηκε και έφυγε, πήγε στο χωριό και έμεινε όλο το καλοκαίρι εκεί», συμπλήρωσε. Έτσι η συμμορία των τριών νέων, σχεδίασε την επίθεση εναντίον του 14χρονου με κάθε λεπτομέρεια.

Ο δήμαρχος της περιοχής, κ. Αντωνακόπουλος, μίλησε στον ΣΚΑΙ και τον Γιώργο Αυτιά για το περιστατικό. Ο ίδιος ανέφερε ότι σαν Δήμος έχει επικοινωνία με τις αρχές προκειμένου να μαθευτεί η αλήθεια γύρω από τα περιστατικά εκφοβισμών που συμβαίνουν στην περιοχή. Μάλιστα, ο δήμαρχος ανέφερε ότι ο Δήμος σε συνεργασία με το Χαμόγελο του Παιδιού και την εκπαιδευτική κοινότητα θα κάνουν μια ενημέρωση στα σχολεία σε σχέση με το bullying.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις