Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης – Αναστασιάδης: Συνάντηση την Παρασκευή στο Μαξίμου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης – Αναστασιάδης: Συνάντηση την Παρασκευή στο Μαξίμου

Μητσοτάκης - Αναστασιάδης: Θα μετάσχουν στην τελετή-παράδοσης παραλαβής του αεροσκάφους το οποίο δωρίζει η Αθήνα στη Λευκωσία

Τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη θα υποδεχθεί αύριο, Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Μέγαρο Μαξίμου. Λίγο αργότερα, οι δύο ηγέτες θα μεταβούν στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας, όπου θα μετάσχουν στην τελετή παράδοσης – παραλαβής του κυβερνητικού αεροσκάφους Embraer EMB-135, το οποίο δωρίζει η Ελλάδα στην Κυπριακή Δημοκρατία. Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στα Ναυπηγεία Ελευσίνας.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούνιο, ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Αναστασιάδης ανακοίνωσαν ότι η ελληνική κυβέρνηση θα δωρίσει στην Κυπριακή Δημοκρατία αεροσκάφος για τη μεταφορά των μελών της κυπριακής κυβέρνησης, με το κόστος συντήρησης και λειτουργίας να αποτελεί βάρος για τη Λευκωσία. Η δωρεά αυτή γίνεται από την Ελλάδα ως αντιστάθμισμα της προσφοράς της Κύπρου προς τους πυρόπληκτους της Ανατολικής Αττικής.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του πρωθυπουργού για αύριο, Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα υποδεχτεί, στις 11:00, τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη στο Μέγαρο Μαξίμου. Στις 12:00 οι δύο ηγέτες θα συμμετάσχουν στην τελετή παράδοσης-παραλαβής, στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας, του κυβερνητικού αεροσκάφους Embraer EMB-135, το οποίο δωρίζει η Ελλάδα στην Κυπριακή Δημοκρατία. Στις 12:30 ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τα Ναυπηγεία Ελευσίνας.

Δείτε ακόμη
Δημοσκόπηση της Metron Analysis: Οικονομία, ακρίβεια και παρακολουθήσεις τα “καυτά” θεματα
Βασιλική Βλάχου: Έξι υπογραφές διευθυντών της ΕΥΠ είχε η επισύνδεση Ανδρουλάκη

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις