Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Φοιτητική κατοικία 2022: Που κυμαίνονται οι τιμές των ενοικίων
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φοιτητική κατοικία 2022: Που κυμαίνονται οι τιμές των ενοικίων

Φοιτητική κατοικία 2022: Οι εναλλακτικές περιοχές για αναζήτηση κατοικίας στην Αθήνα κατάλληλες για συγκατοίκηση και φοιτητές.

Μετά την εκτόξευση των τιμών στα ενοίκια και της αύξησης του κόστους ζωής η αναζήτηση στέγης οδηγεί στην εξής εναλλακτική λύση: συγκατοίκηση. Ο Γολγοθάς της αναζήτησης στέγης και ενός βιώσιμου ενοικίου έχει ξεκινήσει για τους φοιτητές και φαίνεται πως η επιλογή της συγκατοίκησης αποτελεί ένας τρόπος προκειμένου να ανταπεξέλθουν σε μια δύσκολη χρονιά λόγω των αυξητικών τάσεων που καταγράφονται στα ενοίκια. Παράγοντες της αγορές εκτιμούν ότι αρκετοί θα υιοθετήσουν τη συγκατοίκηση, αναζητώντας οικονομικές κατοικίες σε περιοχές όμορες των σχολών τους και παράλληλα κοντά σε μέσα μαζικής μεταφοράς και κυρίως σε στάση του μετρό. Τα στοιχεία για τη φετινή αναζήτηση φοιτητικής στέγης αποτυπώνουν την δύσκολη πραγματικότητα και η οποία είναι: η μικρή διαθεσιμότητα και η αύξηση των ενοικίων ακόμη και 26% σε κάποιες περιοχές.

Ο αντιπρόεδρος Μεσιτών Αττικής, Κοσμάς Θεοδωρίδης μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τα ενοίκια, και την αυξητική τάση του πληθωρισμού. «Για πάρα πολύ καιρό ούτε χτίζονται ούτε ανακαινίζονται κατοικίες στην Αθήνα, και αυτό φαίνεται από τις τιμές που βλέπουμε να ανεβαίνουν συνέχεια», δήλωσε. Οσον αφορά στις περιφερειακές συνοικίες της Αθήνας ο κ. Θεοδωρίδης επεσήμανε πως, «έχουμε καλύτερες τιμές στις συνοικίες της Αθήνας. Με το μετρό διευκολύνεται η κατάσταση. Η περίοδος των φθηνών ακινήτων έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Όταν έχουμε πληθωρισμό 10-15% και ταυτόχρονα αύξηση του ΑΕΠ, αυτά τα δύο ποσά αθροίζονται και ανεβαίνουν οι τιμές».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις