Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Κόλπα για το αυτοκίνητο: Κάνε το ταξίδι λίγο καλύτερο
PLUS

Κόλπα για το αυτοκίνητο: Κάνε το ταξίδι λίγο καλύτερο

Κόλπα για το αυτοκίνητο: Και πιο... καθαρό!

Οι οδηγοί ξοδεύουν κατά μέσο όρο 1.100 ώρες το χρόνο στα αυτοκίνητά τους, δηλαδή σχεδόν 3 ώρες την ημέρα. Σίγουρα, είναι καλύτερα να περνάτε αυτό τον χρόνο άνετα και να εστιάσετε στην οδήγηση χωρίς να σκέφτεστε τις πιθανές δυσκολίες.

Τοποθετήστε διαχωριστικά μεταξύ των παιδικών καθισμάτων για να κάνετε πιο ήρεμες τις διαδρομές.

Οι μεγάλες διαδρομές με τα παιδιά, θα γίνουν πιο ήσυχες αν τοποθετήσετε διαχωριστικά ανάμεσα στα καθίσματα.

 Τοποθετήστε ένα ράφι στο πορτ μπαγκάζ

Για να έχετε περισσότερο χώρο και να οργανώνετε τα πάντα ωραία στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου σας, δημιουργήστε ένα ράφι που μπορεί εύκολα να εγκατασταθεί και να αποσυναρμολογηθεί.

Φτιάξτε ένα ειδικό δοχείο απορριμμάτων

Αν θέλετε να κρατήσετε το αυτοκίνητό σας καθαρό, κάντε μια ειδική σακούλα απορριμμάτων. Ή εστω, κρυψ’ τε από τώρα σακούλες κάπου για να υπάρχουν.

Τοποθετήστε όλα τα σημαντικά έγγραφα σε ένα φάκελο

Τα χαρτιά συχνά αποθηκεύονται στο ντουλαπάκι. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά έγγραφα που πρέπει να έχετε μαζί σας. Προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε έναν φάκελο με διαχωριστικά. Όλα τα χαρτιά σας θα είναι εντάξει και θα εξοικονομήσετε πολύτιμο χρόνο.

Φτιάξτε μια βάση για τάμπλετ

Για να διασκεδάσετε τα παιδιά κατά τη διάρκεια ενός μεγάλου ταξιδιού, προσπαθήστε να φτιάξετε μια ειδική βάση για τάμπλετ.

Αποθηκεύστε ξεχωριστά τα καλώδια και τους φορτιστές σας

Αν θέλετε να ξέρετε πάντα που βρίσκονται τα καλώδια και οι φορτιστές σας, τοποθετήστε τα σε μικρές πλαστικές θήκες.

Προστατέψτε τα καθίσματα από τη βρωμιά

Τα παιδικά καθίσματα λερώνονται εύκολα. Για να τα προστατέψετε από λεκέδες και βρωμιά, προσπαθήστε να φτιάξετε ένα ειδικό κάλυμμα παιδικού καθίσματος.

 Καθαρίστε βαθιά το αυτοκίνητο

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια παλιά οδοντόβουρτσα για να απαλλαγείτε από τη σκόνη και τα ψίχουλα που είναι κολλημένα στις ραφές των μαξιλαριών του αυτοκινήτου σας.

Απαλλαγείτε από τους λεκέδες στην ταπετσαρία

Το ξίδι και η μαγειρική σόδα μπορούν να σας βοηθήσουν να ξεφορτωθείτε τους λεκέδες στην ταπετσαρία του αυτοκινήτου. Ανακατέψτε τα 2 συστατικά μαζί και τρίψτε αυτή την πάστα στις βρώμικες περιοχές με μια οδοντόβουρτσα. Περιμένετε μέχρι να στεγνώσει και καθαρίστε τις επιφάνειες με μια ηλεκτρική σκούπα.

Δημιουργήστε το δικό σας αποσμητικό

Αν θέλετε ο αέρας στο αυτοκίνητό σας να μυρίζει ωραία και να σας φτιάχνει τη διάθεση, βάλτε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο σε ένα ξύλινο μανταλάκι, και προσαρτήστε το σε μια κατάλληλη επιφάνεια.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις