Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κατεδαφίσεις Ινδία: Η στιγμή που γκρεμίζονται ουρανοξύστες 103 μέτρων
ΚΟΣΜΟΣ

Κατεδαφίσεις Ινδία: Η στιγμή που γκρεμίζονται ουρανοξύστες 103 μέτρων

Κατεδαφίσεις Ινδία: Χιλιάδες άνθρωποι έλαβαν εντολή να απομακρυνθούν για περίπου 10 ώρες από τα διαμερίσματά τους

Δύο τεράστιοι ουρανοξύστες κατεδαφίστηκαν στην Ινδία με χιλιάδες άνθρωποι που μένουν κοντά στα δύο οικοδομικά μεγαθήρια να απομακρύνονται από τα σπίτια τους για λόγους ασφαλείας. Το Ανώτατο Δικαστήριο στην Ινδία έδωσε πέρυσι εντολή να γκρεμιστούν οι δύο ουρανοξύστες ύψους 103 μέτρων ο καθένας, στην περιοχή Νόιντα, για παραβίαση κανόνων δόμησης και πυρασφάλειας. Χιλιάδες άνθρωποι έλαβαν εντολή να απομακρυνθούν για περίπου 10 ώρες από τα διαμερίσματά τους, τα οποία βρίσκονται κοντά στους ουρανοξύστες στα προάστια του Νέου Δελχί. Κατεδαφίστηκαν με ελεγχόμενη έκρηξη, καθώς η κατασκευή τους κρίθηκε παράνομη.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και σωστικά συνεργεία αναπτύχθηκαν για τη διάρκειας 15 δευτερολέπτων επιχείρηση κατεδάφισης των δύο μεγάλων κτιρίων, στα οποία βρίσκονταν 850 ακατοίκητα διαμερίσματα. Οι αρχές εξέτρεψαν την κυκλοφορία των οχημάτων γύρω από τους ουρανοξύστες Apex και Ceyane.

Η έκρηξη άφησε πίσω της περισσότερους από 80.000 τόνους συντριμμιών

Περισσότερα από 3.700 κιλά εκρηκτικών χρησιμοποιήθηκαν, δήλωσαν αξιωματούχοι σε τοπικά ειδησεογραφικά δίκτυα. Τα εκρηκτικά είχαν τοποθετηθεί σε στρατηγικά σημεία για να διασφαλιστεί η πρόκληση της ελάχιστης δυνατής ζημιάς στην κατοικημένη περιοχή. Η έκρηξη άφησε πίσω της περισσότερους από 80.000 τόνους συντριμμιών, τα περισσότερα από τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για να γεμίσουν το κενό και τα υπόλοιπα θα ανακυκλωθούν. Ορισμένα κοντινά κτίρια έχουν καλυφθεί με λευκά πλαστικά φύλα για να προστατευθούν από τα συντρίμμια που θα εκτοξευτούν λόγω της έκρηξης, ενώ ορισμένοι κάτοικοι φοβούνται την πρόκληση ζημιών στις ιδιοκτησίες τους από το ωστικό κύμα των εκρήξεων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις