Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Παρακολουθήσεις – Βουλή: Η αποκάλυψη Βαρουφάκη για την Τρόικα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρακολουθήσεις – Βουλή: Η αποκάλυψη Βαρουφάκη για την Τρόικα

Παρακολουθήσεις - Βουλή: «Το τηλέφωνό μου παρακολουθείτο από το 2015. Ολα τα δεδομένα από το κινητό μου και από το κινητό της γυναίκας μου»

Οτι η NSA, δηλαδή οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ παρακολουθούν το κινητό του και της συζύγου του από το 2015 ισχυρίστηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης από τη βήμα της Βουλής στη συζήτηση για τις παρακολουθήσεις. «Το τηλέφωνό μου παρακολουθείτο από το 2015. Ολα τα δεδομένα από το κινητό μου και από το κινητό της γυναίκας μου παρακολουθείτο από την NSA», είπε και αναφερόμενος στον πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη είπε: «Ο λόγος ότι εγκάλεσα τον Γιάννη Ρουμπάτη είναι για διασπορά ψευδών ειδήσεων για το τι έλεγα στο Eurogroup. Τον εγκάλεσα δημοσίως. Εμείς στο ΜεΡΑ25 κατηγορούμε το ΣΥΡΙΖΑ επειδή διέψευδε. Δεν πήρε ο Τσίπρας την ΕΥΠ στο πρωθυπουργικό γραφείο. Δεν διόρισε ο Τσίπρας σεκουριτά διοικητή στην ΕΥΠ».

Όπως είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ επί πρωθυπουργίας Αλέξη Τσίπρα παρακολουθούσε τα τηλέφωνα των εκπροσώπων της Τρόϊκας και μέσω αυτών και τα τηλέφωνα όσων μιλούσαν με αυτούς. Ο Γιάννης Βαρουφάκης μάλιστα αποκάλυψε τι του είπε τότε ο επικεφαλής της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης. Του είχε πει τότε ότι δεν παρακολουθούνται Ελληνες πολίτες, αλλά μόνο αν συνομιλούν με ξένους. Και μάλιστα κάποια στιγμή είπε σε συνεργάτη του ότι ένιωσε πολύ υπερήφανος γι’ αυτά που είπε στους τροϊκανούς…«Δεν είπα ότι με παρακολουθούσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Το τηλέφωνο μου παρακολουθείτο από το 2015 επειδή ο Ρουμπατης παρακολουθούσε την Τρόικα. Και καλά έκανε», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε στην ομιλία του ο επικεφαλής του ΜΕΡΑ25 «είναι ξεκάθαρο, όλα τα κινητά, το δικό μου και της γυναίκας, του Τζούλιαν Ασάνζ, τα βίντεο που είχαμε εγώ και η γυναίκα μου, είναι όλα καταγεγραμμένα από το 2015». Ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφερόμενος στον Γιάννη Ρουμπάτη ανέφερε ότι ο ίδιος του είχε μεταφέρει ότι «η ΕΥΠ δεν παρακολουθεί Έλληνες πολίτες, παρά μόνο όταν μιλάνε με ξένους πολίτες που βρίσκονται στο στόχαστρο».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις