Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Πυροσβέστες για Ρομά: “Μία μειονότητα από την κοινότητα μας κάνουν επιθέσεις”
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πυροσβέστες για Ρομά: “Μία μειονότητα από την κοινότητα μας κάνουν επιθέσεις”

Για επιθέσεις από Ρομά σκάνει λόγο ο Γ.Γ Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος

Σε μία απίστευτη καταγγελία προχώρησε ο Γ.Γ Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, Νίκος Λαυράνος μιλώντας στο MEGA. Όπως ο ίδιος ανέφερε, “ομάδες Ρομά επιτίθενται στους πυροσβέστες την ώρα που βρίσκονται στο έργο της κατάσβεσης”. Συγκεκριμένα, ο κ. Λαυράνος είπε πως, “Είχαμε πρόσφατα ένα περιστατικό στις 2 Αυγούστου στην περιοχή Νεοκτίστων Ασπροπύργου, με μία παραβατική συμπεριφορά μίας μικρής ομάδας Ρομά, απέναντι σε κλιμάκιο πυροσβεστών που είχε μεταβεί εκεί για να σβήσει μία φωτιά. Στο πλήρωμα συμμετείχε και μία κοπέλα, η οποία δέχθηκε και φραστική επίθεση με ακατάσχετο υβρεολόγιο από μια μικρή ομάδα, ψυχολογική πίεση με σουγιάδες και ένα σπασμένο μπουκάλι, με αποτέλεσμα η συνάδελφος να μην μπορεί να κατέβει από το αυτοκίνητο για να επιχειρήσει για το συμβάν. Καταλαβαίνετε τι κλίμα επικράτησε στο όχημα στους συναδέλφους και τον φόβο που υπήρξε”.

“Δεν είναι κάτι καινούριο αυτό το περιστατικό, έχω και προσωπική εμπειρία. Θέλω να πιστεύω ότι είναι μία μειονότητα από την κοινότητα των Ρομά, δεν είναι η πλειοψηφία, για να μην παρεξηγούμαστε, που για λόγους του “χαβαλέ” ή προσωπικούς λόγους δεν αφήνουν τα πυροσβεστικά οχήματα να επιχειρούν σε κάποιες περιοχές”, συμπλήρωσε.

“Είναι εκ των ων ουκ άνευ να υπάρχει συνοδεία αστυνομικής δύναμης, όταν επιχειρούμε στα μέτωπα. Υπάρχει μία έξαρση τα τελευταία χρόνια. Εμείς πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας όπως και να έχει. Είναι πάρα πολλά τα περιστατικά όταν μιλάω για επιθέσεις από μικρές ομάδες, αναφέρομαι σε βιαιοπραγίες είτε σε αρπαγή προσωπικών αντικειμένων και απώλειες υλικών και εργαλείων που ανήκουν στο Πυροσβεστικό Σώμα”, κατέληξε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις