Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Μπολσονάρου – YouTuber: Επεισόδιο την ωρα που πόζαρε για selfies
ΚΟΣΜΟΣ

Μπολσονάρου – YouTuber: Επεισόδιο την ωρα που πόζαρε για selfies

Μπολσονάρου - YouTuber: Στο βίντεο ο Λεάο ακούγεται να ρωτά τον Μπολσονάρου για τη συμμαχία του με την Centrao

Στα χέρια λίγο έλειψε να έρθει ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαϊχ Μπολσονάρου, με έναν YouTuber που τον ξεφώνιζε, όπως φαίνεται από το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το βραζιλιάνικο δίκτυο Globo. Ο Μπολσονάρου, που υπολείπεται του πρώην προέδρου της χώρας, Λουίς Ινάσιου Λούλα Ντα Σίλβα κατά 15% στις τελευταίες δημοσκοπήσεις ενόψει των εκλογών της 2ας Οκτωβρίου, πόζαρε για selfies με οπαδούς του κοντά στο μέγαρο Planalto στην Μπρραζίλια, όταν τον στρίμωξε με τις ερωτήσεις του ο influencer Γουίλκερ Λεάο, ένας δεκανέας που βιντεοσκοπεί συχνά τις αψιμαχίες του με οπαδούς του ακροδεξιού πολιτικού και τις αναρτά στο YouTube.

Στο βίντεο ο Λεάο ακούγεται να ρωτά τον Μπολσονάρου για τη συμμαχία του με την “Centrao”, μια ομάδα δεξιών και κεντρώων κομμάτων που διαθέτει μεγάλο αριθμό εδρών στη Γερουσία. Μέλος της φρουράς του Βραζιλιάνου προέδρου σπρώχνει τον YouTuber, που αρνείται να αποχωρήσει κι αρχίζει να βρίζει τον Μπολσονάρου, αποκαλώντας τον «δειλό» και «αλήτη». «Έρχομαι κάθε μέρα εδώ, Μπολσονάρου. Για να δούμε αν έχεις τα κότσια να βγεις και να μου μιλήσεις», λέει ο Λεάο.

Γνωστός για τα ξεσπάσματα οργής του ο Μπολσονάρου, που είχε μπει στο μεταξύ στο αυτοκίνητό του, ξαναβγήκε λέγοντας ότι θέλει να μιλήσει στο Λεάο. Τον αρπάζει απ’ το γιακά και απλώνει το χέρι του για να του αρπάξει το κινητό λέγοντας: «Έλα εδώ, έλα εδώ να μου μιλήσεις». Ο Youtuber κάνει πίσω για να τον αποφύγει και σωματοφύλακες του προέδρου τον απομακρύνουν.

Μετά την αψιμαχία ο Μπολσονάρου και ο Λεάο συνέχισαν πιο ήρεμα την κουβέντα τους:

-«Μπορείς να μου μιλάς όσο θέλεις, μίλα όσο θέλεις. Δεν υπάρχει πρόβλημα. Προς τι αυτή η επιθετικότητα;», ρωτά ο πρόεδρος.

-«Γιατί όποτε σας μιλάω ήρεμα, κύριε, όποτε ήρθα εκεί, μου απαγόρευαν την είσοδο για να σας μιλήσω ήρεμα», του απάντησε ο influencer. Μετά από μια πεντάλεπτη συζήτηση για διάφορα θέματα, από τον προϋπολογισμό μέχρι τη φορολογική μεταρρύθμιση και την οπλοκατοχή ο Μπολσονάρου αποφάσισε να επιστρέψει στο αυτοκίνητό του και να φύγει.

Ο Μπολσονάρου είχε διαπληκτιστεί κι άλλες φορές στο παρελθόν, συχνά με εκπροσώπους του Τύπου. Προ διετίας, μάλιστα είχε απειλήσει να γρονθοκοπήσει δημοσιογράφο, που τον ρώτησε για τις τραπεζικές καταθέσεις στον λογαριασμό της συζύγου του από πρώην συνεργάτη ενός από τους γιους του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις