Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου – Μόναχο 2022: Εκτός τελικού η ελληνική αποστολή
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου – Μόναχο 2022: Εκτός τελικού η ελληνική αποστολή

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου - Μόναχο 2022: Και οι άνδρες και οι γυναίκες κατέβαλαν τον καλύτερό τους εαυτό

Η εθνική ομάδα 4Χ100 μ. των ανδρών πραγματοποίησε σήμερα καλή παρουσία, έστω και αν δεν πέτυχε τον στόχο της, που ήταν η πρόκριση στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στίβου. Η ομάδα μας τερμάτισε στην τέταρτη θέση της πρώτης σειράς με 39.11 και κατέλαβε την 9η θέση στο σύνολο.

Η πρόκριση στον τελικό έκλεισε με 39.03 με την ομάδα της Ελβετίας. Η ομάδα μας έτρεξε με τους Κώστα Ζήκο, Θοδωρή Βροντινό, Παναγιώτη Τριβυζά και Γιάννη Νυφανόπουλο και έκανε καλές αλλαγές, που την έφεραν και τόσο κοντά στην πρόκριση στον τελικό. Η τελευταία φορά που η χώρα μας είχε συμμετοχή σε τελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ήταν το 1998 στη Βουδαπέστη, που μάλιστα είχε καταλάβει την 4η θέση.

Εκτός τελικού και η ομάδα 4Χ100 μ. γυναικών

Η εθνική ομάδα 4Χ100μ. των γυναικών δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του αγωνίσματος, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στίβου του Μονάχου. Οι Στέλλα Μιχαηλίδου, Ελισάβετ Πεσιρίδου, Άρτεμις Αναστασίου και Ραφαέλα Σπανουδάκη ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους σε 44.58 και κατέλαβαν την έβδομη θέση στην πρώτη προκριματική σειρά και τη 13η στο σύνολο, με αποτέλεσμα να μείνουν εκτός της πρώτης οκτάδας που πήρε το «εισιτήριο» για τον τελικό της Κυριακής.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις