Μενέντεζ Ελλάδα: Στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης ο Αμερικανός γερουσιαστής

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μενέντεζ Ελλάδα: Στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης ο Αμερικανός γερουσιαστής

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Μενέντεζ Ελλάδα: Ο γερουσιαστής συνοδευόταν από τον Αμερικανό Πρέσβη στην Αθήνα Τζορτζ Τσούνη

18.08.2022 | 17:54

Στην Αλεξανδρούπολη βρέθηκε χθες, Τετάρτη, ο Αμερικανός γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, ο οποίος πραγματοποίησε επίσκεψη στον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης. Ο γερουσιαστής, ο οποίος συνοδευόταν από τον Αμερικανό Πρέσβη στην Αθήνα Τζορτζ Τσούνη, ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο του Οργανισμού Κωνσταντίνο Χατζημιχαήλ και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Κωνσταντίνο Χαντζηκωνσταντίνου για όλες τις εξελίξεις που αφορούν το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. «Εξαιρετική τιμή και τεράστιας σημασίας η σημερινή ανεπίσημη επίσκεψη στον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης του Πρόεδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, Γερουσιαστή Bob Menendez στα πλαίσια ιδιωτικής επίσκεψης του στη Θράκη!» έγραψε ο πρόεδρος του Οργανισμού, κ. Χατζημιχαήλ σε λογαριασμό του σε κοινωνικό δίκτυο.

https://twitter.com/chatzimichail_k/status/1559948977780531203?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1559948977780531203%7Ctwgr%5E4393cef9c0ef6b0bfa338facc50e6f7e59cc296b%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.cnn.gr%2Fpolitiki%2Fstory%2F325032%2Fstin-ellada-o-mpomp-menentez-episkeftike-to-limani-tis-alexandroypolis

Μενέντεζ: Η Τουρκία παραβιάζει τις κυρώσεις των ΗΠΑ με τους S-400

O φιλέλληνας Αμερικανός πολιτικός εξέδωσε χθες ανακοίνωση βάζοντας για πολλοστή φορά στη… σέντρα την Άγκυρα, καθώς έκανε λόγο για ξεκάθαρη παραβίαση των κυρώσεων των ΗΠΑ από τη Τουρκία αναφορικά με το ενδεχόμενο η Άγκυρα να αποκτήσει επιπλέον συστοιχίες του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400. Η αντίδραση του προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας έρχεται μετά από δημοσίευμα του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων TASS που υποστηρίζει ότι η Άγκυρα ετοιμάζεται να υπογράψει νέα συμφωνία με τη Ρωσία για τα S-400.

Μένει να επιβεβαιωθεί το εάν όντως η Τουρκία σκοπεύει να υπογράψει μια νέα αμυντική σύμβαση με τη Ρωσία όπως υποστηρίζει το πρακτορείο TASS. Σε κάθε, όμως, περίπτωση, το ενδεχόμενο να προμηθευτεί μια νέα συστοιχία S-400 παραμένει στο τραπέζι, καθώς κάτι τέτοιο προβλέπεται στο συμβόλαιο που έχει ήδη υπογράψει με τη ρωσική πλευρά. Τα σενάρια βρίσκουν κατηγορηματικά αντίθετο τον γερουσιαστή, ο οποίος καλεί την Τουρκία να απορρίψει κάθε στρατιωτική συνεργασία με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, τον οποίο χαρακτηρίζει έναν «εγκληματία πολέμου». Στην ανακοίνωσή του, ο γερουσιαστής εκφράζει τη βαθύτατη ανησυχία του για το ενδεχόμενο αγοράς νέων S-400 από τη Ρωσία ενώ παράλληλα κάνει ειδική αναφορά στο γεγονός ότι η Τουρκία συνεχίζει να παραβιάζει τον ελληνικό ενάεριο χώρο. Τονίζεται δε, πως η Άγκυρα συνεχίζει να καθυστερεί την ενταξιακή διαδικασία της Σουηδίας και της Φινλανδίας.

Exit mobile version