Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

27

Σεπτεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / PLUS / Ποια είναι η ιδανική ώρα για σεξ: Οι λόγοι θα σας εκπλήξουν
PLUS

Ποια είναι η ιδανική ώρα για σεξ: Οι λόγοι θα σας εκπλήξουν

Ποια είναι η ιδανική ώρα για σεξ: Η ώρα αυτή δεν έχει μόνο ένα αλλά πολλά οφέλη

Το σεξ σίγουρα είναι κάτι που απασχολεί τον περισσότερο, αν όχι όλον, τον κόσμο και σίγουρα δεν είναι κάτι το απλό. Μπορείς να ασχολείσαι πολλές ώρες με αυτό αλλά μπορεί να πέσεις και σε κατάθλιψη αν δεν το κάνεις σωστά. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει ποιες είναι οι σωστές κινήσεις στο σεξ, ούτε και η σωστή ώρα για να το κάνεις. Ο καθένας έχει τις δικές του… απόψεις πάνω σε αυτό το ζήτημα.

Από την άλλη, σύμφωνα με τις στατιστικές έρευνες που έχουν γίνει κατά καιρούς, υπάρχει μία συγκεκριμένη ώρα που το σεξ μοιάζει να είναι ιδανικό. Για αρκετούς η καλύτερη ώρα για σεξ φαίνεται να είναι το δειλινό, με χαμηλωμένα φώτα και πιο ειδυλλιακό σκηνικό. Θα εκπλαγείτε ωστόσο μόλις μάθετε τα οφέλη του πρωινού σεξ στη διάθεση και την υγεία.

Τελικά ποια είναι η ιδανική ώρα για να κάνει κανείς σεξ;

Το πρωινό σεξ είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να ξεκινήσει κανείς την ημέρα του με ενέργεια και ζωντάνια. Ναι, έχει αποδειχθεί πως η πρωινή ερωτική συνεύρεση βελτιώνει τη διάθεση, ενισχύει την ενέργεια και βοηθάει να ανταπεξέλθουμε στη δουλειά με μεγαλύτερη αποδοτικότητα. Τα οφέλη της σεξουαλικής δραστηριότητας πριν τον πρωινό καφέ είναι πολλά για τη σχέση, αλλά και για την εύρυθμη καθημερινότητα.

Ο λόγος είναι απλός. Απολαυστικές ενέργειες όπως το σεξ τείνουν να μειώνουν τα επίπεδα του στρες, κάνοντας μας χαρούμενους και παραγωγικούς για όλη την υπόλοιπη ημέρα. Με την πρωινή σεξουαλική επαφή, τα επίπεδα των οιστρογόνων και της τεστοστερόνης βρίσκονται στην κορύφωσή τους, οπότε όσο υψηλότερα τα επίπεδα αυτών των ορμονών τόση περισσότερη ενέργεια χαρίζουν.

Οι θερμίδες που καίει και η ενίσχυση του ανοσοποιητικού

Το πρωινό σεξ συχνά θεωρείται για πολλούς άσκηση. Μπορεί να μην είναι το ίδιο με το γυμναστήριο, αλλά οι ερευνητές τόνισαν πως κατά τη διάρκειά του ο οργανισμός καίει… έστω και 5 θερμίδες/ λεπτό! Επίσης οι ενδορφίνες που απελευθερώνονται στο σώμα μας παίζουν τεράστιο ρόλο στην ενίσχυση της διάθεσης το πρωί.

Επιπλέον, έχει φανεί ότι η ερωτική πράξη μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα ενεργοποιώντας την άμυνα του οργανισμού ενάντια στα βακτήρια και τους ιούς. Το πρωινό σεξ είναι σίγουρα η απάντηση στο γήρας αφού απελευθερώνει ωκυτοκινη, β – ενδορφίνες και άλλες ορμόνες. Πολλοί μπορεί να αποφεύγουν το πρωινό σεξ λόγω του ύπνου ή της κούρασης, αλλά ένα ξυπνητήρι νωρίτερα και κάποιες λιγότερο κουραστικές στάσεις στο σεξ μπορούν να αλλάξουν πολλά!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις