Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Viral: Ιπποποταμάκι το σκάει από τη μαμά του για να δει τις «γειτόνισσες» καμηλοπαρδάλεις
ΚΟΣΜΟΣ

Viral: Ιπποποταμάκι το σκάει από τη μαμά του για να δει τις «γειτόνισσες» καμηλοπαρδάλεις

Πάνω από 4,5 εκατομμύρια views τα δύο βίντεο με το χασομέρικο μικρό

Ιπποποταμάκι το’σκασε από τον χώρο του στον ζωολογικό κήπο της Κοπεγχάγης για να επισκεφτεί τις φίλες και γειτόνισσες καμηλοπαρδάλεις.  Το viral βίντεο που έχει πάνω από 1,2 εκατομμύρια views στο TikTok, δείχνει το μικρό να τρυπώνει στο χώρο των καμηλοπαρδάλεων, να κολυμπά και να αράζει στην πισίνα τους, ακόμη και να μασουλά κάτι καλώδια μέσα στο νερό. Μάλιστα, ένα δεύτερο βίντεο δείχνει το αμετανόητο μικρό παμφάγο να ξαναφεύγει από τη μαμά του για να πάει αυτή τη φορά αρχικά στις ζέβρες και μετά ξανά στις καμηλοπαρδάλεις όπου κλέβει και λίγο από το άχυρο τους.

Παρότι ο μικρός δείχνει απείρως κοινωνικός με τάσεις φιλίας με όλο το ζωικό βασίλειο, στην άγρια φύση οι ιπποπόταμοι είναι λιγότερο κοινωνικοί με τα άλλα ζώα, περνώντας μεγάλο μέρος της μέρας τους στους λασπόλακους.

Ενδημικό είδος της υποσαχάριας Αφρικής, ο ιπποπόταμος θεωρείται ένα από τα πιο φονικά ζώα της ηπείρου λόγω της λυσσαλέας χωροκτητικότητάς του που τον κάνει επικίνδυνο και επιθετικό όταν παραβιάζεται. Παρά το βάρος του που μπορεί να φτάσει τον 1,5 τόνο, είναι ταχύτατος, με δυνατότητα να τρέξει άνω των 50 χλμ/ώρα.

Με πληροφορίες από Newsweek

@the_name_is_jazzer Hippo baby caught sneeking into the giraffe's enclosure. #copenhagen #zoo #babyhippo #hippobaby #zoologiskhave #cute #zootripgonewrong #zootripwithmywife #wildilifepothography ♬ Funny Song – Cavendish Music

@the_name_is_jazzer I can't believe the little rascal broke out again! 😀 What an amazing coincidence #zoologiskhave #hippobaby #babyhippo #copenhagen #copenhagenzoo #københavn #wildlife #zoolifebelike #zootripwithmywife #giraffelover #adventurer #oddfriends #cuteness #cuteanimal #animalcuteness #summerevenings ♬ Blue Blood – Heinz Kiessling & Various Artists

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις