Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τζόρτζια Μελόνι για Μουσολίνι: Στο “φως” μια παλιότερη δήλωση της πολιτικού
ΚΟΣΜΟΣ

Τζόρτζια Μελόνι για Μουσολίνι: Στο “φως” μια παλιότερη δήλωση της πολιτικού

Τζόρτζια Μελόνι για Μουσολίνι: Η ιταλική συντηρητική συμμαχία, στην οποία συμμετέχει το κόμμα της Μελόνι, προηγείται στις δημοσκοπήσεις

Η εφημερίδα La Repubblica φέρνει στο φως ένα παλαιότερο βίντεο της Τζόρτζια Μελόνι, ηγέτιδας του ακροδεξιού κόμματος, «Αδέλφια της Ιταλίας», όπου μιλάει θετικά για τον δικτάτορα, Μπενίτο Μουσολίνι.  Το εν λόγω βίντεο, τραβήχτηκε το 1996, με τη 19χρονη τότε Μελόνι να απευθύνεται στο γαλλικό ειδησεογραφικό πρόγραμμα Soir 3.«Πιστεύω ότι ο Μουσολίνι ήταν ένας καλός πολιτικός. Αυτό σημαίνει πως ό,τι έκανε, το έκανε για την Ιταλία. Αυτό δεν το βρίσκουμε στους πολιτικούς που είχαμε τα τελευταία 50 χρόνια», ακούγεται να λέει η Μελόνι.

Όπως τονίζει η La Repubblica, η Τζόρτζια Μελόνι περιγράφεται από το γαλλικό πρόγραμμα ως «μια πολύ δραστήρια αγωνίστρια της Εθνικής Συμμαχίας που υιοθετεί νεοφασιστικές ιδέες». Το βίντεο έρχεται στην επιφάνεια μόλις μια εβδομάδα ύστερα από το βίντεο στον ξένο τύπο όπου η ίδια η Τζόρτζια Μελόνι δήλωσε πως «η ιταλική Δεξιά έχει παραδώσει τον φασισμό στην ιστορία δεκαετίες τώρα, καταδικάζοντας απερίφραστα την καταστολή της δημοκρατίας και τους άδοξους αντιεβραϊκούς νόμους».

Σημειώνεται ότι η ιταλική συντηρητική συμμαχία συνεχίζει να διατηρεί μεγάλο προβάδισμα σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 25ης Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με γκάλοπ των τελευταίων ημερών, που πραγματοποιήθηκε από την εταιρία σφυγμομετρήσεων Technè, στη φάση αυτή η Λέγκα, η Φόρτσα Ιτάλια του Μπερλουσκόνι και τα ακροδεξιά Αδέλφια της Ιταλίας «πείθουν» το 49,7% των ερωτηθέντων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις